ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Βόλος έλαμψε από τις μουσικές του Γιάννη Σπανού

ο-βόλος-έλαμψε-από-τις-μουσικές-του-γιά-552057

Μαγικές στιγμές έζησαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, όπου από πολύ νωρίς δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, σε μια συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό, τον εμβληματικό εκπρόσωπο του Νέου Κύματος και έναν από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές του νεοελληνικού μουσικού μας πολιτισμού, τον Γιάννη Σπανό, με τη συμμετοχή των άμεσων συνεργατών ,του που μας μετέφεραν στην ατμόσφαιρα των αιθουσών της Αθήνας, όπου γεννήθηκε το Νέο Κύμα.

Για τον λόγο αυτό ήλθαν στο Βόλο, οι αγαπημένοι συνεργάτες του Γ. Σπανού, η Πένυ Ξενάκη, ο Κώστας Τζιαγκούλας (κιθάρα -τραγούδι), ο Κοσμάς Κοκόλης (μπουζούκι- τραγούδι) και ο Θοδωρής Χριστόπουλος στο πιάνο, ου μαζί με την Έρρικα Πατρικίου, παρουσίασαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη, τις οποίες επί 2,5 ώρες στο κατάμεστο θέατρο, όλο το κοινό, συγκινημένο, τραγουδούσε μαζί τους, αποδεικνύοντας πόσο πολύ έχει αγαπηθεί ,όλα αυτά τα χρόνια ο μεγάλος δημιουργός Γιάννης Σπανός, που έντυσε με μουσική και χρώμα τα ομορφότερα ανθρώπινα συναισθήματα

Για το έργο του σπουδαίου συνθέτη μίλησε ο Θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Κώστας Παπαπέτρος, ενώ οι χορογραφίες ήταν της Βάσως Τηλιοπούλου, που συμμετείχε με τους χορευτές της Σχολής Χορού Chorus Line Βόλου.

Ήταν μια ακόμα μεγάλη και εντυπωσιακή συναυλία υψηλού επιπέδου, με τους στενούς συνεργάτες του μεγάλου συνθέτη τα τελευταία πολλά χρόνια, προκειμένου να τιμηθεί όπως του αξίζει ο μεγάλος δημιουργός Γ. Σπανός, σε μια πόλη ,όπως είναι ο Βόλος, με την τεράστια πολιτιστική παράδοση.

Την εκδήλωση, συνδιοργάνωσαν, στα πλαίσια σειράς μεγάλων εκδηλώσεων με τίτλο “Μέρες Μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών”, το παγκόσμιο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού NECTAR, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου, με τη στήριξη της Διευρωπαϊκής Συμβουλευτικής, για να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και όπως του αξίζει, ένας μεγάλος δημιουργός, που δικαιούται από όλους μας και της αναγνώρισης και του σεβασμού.

Οι πρόεδροι των διοργανωτών Φορέων Κώστας Σκριάπας (Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”), Μάνος Βουγιούκας (Ευρωπαϊκό Δίκτυο NECTAR και Τζαννέτος Παπαγεωργίου (Φίλοι Μουσικής Βόλου), δήλωσαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την επιτυχία και την υψηλή ποιότητα της εκδήλωσης και την τεράστια ανταπόκριση του κοινού του Βόλου και ακόμα γιατί τιμήθηκε ,κατά τον καλύτερο τρόπο, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, που τόσα πρόσφερε στην Ελληνική μουσική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Μέρες Μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών ” του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, συναυλίες -αφιερώματα στους:

1. Σταύρος Κουγιουμτζής- Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017: θα τιμηθεί ο σπουδαίος συνθέτης, με μια μεγάλη συναυλία στις στο Βόλο ,με την παρουσία της ίδιας της κ. Αιμιλίας Κουγιουμτζή και με τη συμμετοχή του Κώστα Σμοκοβίτη , της Έρρικας Πατρικίου, του Κώστα Ζεμπίλα, του Δημ. Γκαλογιάννη και της Μαρίας Κωσταράκη ( καλλιτεχνική Διεύθυνση ορχήστρας Τόλης Κόκκινος), ενώ θα συμμετέχει και η Χορωδία Ενηλίκων “ΙΩΝΙΑ”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κορνηλίας Φραγκογιάννη.

2. Πάνος Κόκκινος -Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 :Θα τιμηθεί ,για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι, ο Πάνος Κόκκινος ,με μια μεγάλη συναυλία -αφιέρωμα, την (καλλιτεχνική διεύθυνση ορχήστρας Τόλης Κόκκινος), με τη συμμετοχή του ίδιου του Πάνου Κόκκινου, καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, στην οποία θα ερμηνεύσει με τον δικό του μελωδικό τρόπο αξέχαστες επιτυχίες σπουδαίων συνθετών. Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες όπως επίσης και η Χορωδία Ενηλίκων “ΙΩΝΙΑ”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κορνηλίας Φραγκογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου