ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Μουσική μας ενώνει»

η-μουσική-μας-ενώνει-552071

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το σεμινάριο που οργάνωσε το παράρτημα της ΟΜΕΡ Βόλου με τίτλο «Η μουσική μας ενώνει».

Η εισηγήτρια κ. Τατιάνα Ζωγράφου, μια καταξιωμένη συνθέτρια, τραγουδοποιός και νηπιαγωγός παρουσίασε σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που παραβρέθηκαν στο σεμινάριο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο ανέδειξε ότι η μουσική και κυρίως το τραγούδι ως βασικό παιδαγωγικό εργαλείο δεν πρέπει να έχει σαν κύριο στόχο του να κάνει τα παιδιά μας μουσικούς αλλά να καλλιεργήσει σε αυτά αξίες πανανθρώπινες και διαχρονικές όπως η αγάπη, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αλληλοσεβασμός ,η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Το τραγούδι, αν αξιοποιηθεί κατάλληλα και δημιουργικά ,μπορεί να συμβάλλει στην εποικοδομητική συμβίωση μεταξύ των παιδιών, στην κατανόηση και αναγνώριση της διαφοράς, στο σεβασμός και τη θετική στάση και αντίληψη απέναντι στις διαφορές των πολιτισμών, την ετερότητα, τη διαφορετικότητα. Μέσα από το θεωρητικό πλαίσιο που ανέπτυξε η κ. Τατιάνα Ζωγράφου αλλά και μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν ότι ένα δημιουργικό αλλά και ευχάριστο μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να συνεργαστούν δίνοντας έμφαση στα κοινά σημεία των διαφορετικών ομάδων που υπάρχουν στην εποχή μας μέσα στο ελληνικό σχολείο.

Έτσι τα παιδιά θα συνειδητοποιήσουν τη δύναμη και την αξία της πολιτιστικής ποικιλίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μεγαλώνοντας θα συνεισφέρουν στη δημιουργία ανοιχτών κοινωνιών , πολιτισμικά αρμονικών, απαλλαγμένων από προκαταλήψεις που θα διακρίνονται από ισονομία, αλληλοκατανόηση, και αλληλεγγύη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου