ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διήμερη εκδρομή από τους Φίλους του Μουσείου Βόλου

διήμερη-εκδρομή-από-τους-φίλους-του-μο-557311

Το σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» διοργανώνει διήμερη εκδρομή με πλούσιο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, Σάββατο 18 Μαρτίου και Κυριακή 19 Μαρτίου.

Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου. Τιμή συμμετοχής στην εκδρομή 65 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6932225382 ή στο Πρακτορείο VIS TRAVEL τηλέφωνο 24210 31060 ή 24210 31059.

Το πρόγραμμα της εκδρομής

Το πρόγραμμα της εκδρομής όπως ανακοινώθηκε από τους Φίλους του Μουσείου Βόλου, έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ (18/3): ΒΟΛΟΣ – ΑΒΔΗΡΑ – ΞΑΝΘΗ

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου κι αναχώρηση στις 6:30 πμ. Μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις, το μεσημέρι, θα φθάσουμε στα ιστορικά Άβδηρα, πατρίδα του μέγα φιλόσοφου της αρχαιότητας, Δημόκριτου. Θα περιηγηθούμε στο Μουσείο και στον ιστορικό χώρο.

Συνεχίζουμε για την Ξάνθη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και γεύμα (εξ ιδίων) στο κέντρο ή στην Παλιά Πόλη.

Μετά την απογευματινή ανάπαυλα, θα πάμε στο Λαογραφικό Μουσείο, που θ’ ανοίξει ειδικά για μας. Μετά από μια ευρεία ξενάγηση στα εκθέματα και στην ιστορία της πόλης, άνθρωποι του Μουσείου θα μας ξεναγήσουν στ’ αρχοντόσπιτα της Παλιάς Πόλης. Εκεί στα ατμοσφαιρικά καφέ, ,μπαράκια, ταβέρνες θα περάσουμε τον υπόλοιπο χρόνο μας. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ (19/3): ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΛΙΜ. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑ-ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για ένα προορισμό που κάθε Έλληνας πρέπει να πάει .Εκεί που η Πολιτεία επί χρόνια αρνούνταν να δεχθεί ότι υπάρχει. Ορεσίβιοι μουσουλμάνοι που επί δεκαετίες, μόνο κατόπιν αδείας κατέβαιναν στην Ξάνθη. Όπου η μπάρα στον δρόμο τους καταργήθηκε μόλις το 1993.

Θα επισκεφθούμε τον Εχίνο και την Σμίνθη, τα μεγαλύτερα χωριά τους. Θα δούμε τζαμιά, το Ιεροσπουδαστήριο κ.α. Η ξενάγηση στον χώρο, τον χρόνο και την πομάκικη ψυχή θα γίνει από ντόπια Πομάκα.

Συνεχίζουμε για την λίμνη Βιστωνίδα. Προστατευόμενος υδροβιότοπος από την Συνθήκη Ramsar. Πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Υφάλμυρο νερό. Προσκύνημα στο Μετόχι της Ι.Μ. Βατοπεδίου, την Ι.Μ. του Αγίου Νικολάου. Εξαίσια εικόνα των (2) εκκλησιών – νησιών. Αφού γευματίσουμε σε παρακείμενη ταβέρνα, συνεχίζουμε για το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων . επίσκεψη στο Μουσείο και το Θέατρο. Απογευματινός καφές στην Καβάλα. Δύο ώρες αργότερα, άφιξη στον Βόλο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1. Τις μεταφορές σας με πολυτελές λεωφορείο καθ ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

2. Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο μέσα στην πόλη, σε δίκλινα δωμάτια.

3. Ένα πλούσιο πρόγευμα.

4. Πομάκα ξεναγό.

5. Αρχηγό του γραφείου μας.

6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

7. Φ.Π.Α

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου