ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

εκπαιδευτική-επίσκεψη-στο-νέο-αρχαιο-571850

To Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 «Ακαδημία Λόγου και Τέχνης» διοργανώνει για την Κυριακή 5 Μαρτίου εκπαιδευτική επίσκεψη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία που πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί.

Στο μουσείο παρουσιάζεται η ιστορική πορεία της Βοιωτίας από το 6.000 ως το Βυζάντιο και τη Λατινοκρατία. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκπληκτικά ευρήματα από το μυκηναϊκό ανάκτορο, όπως τοιχογραφίες, κοσμήματα και το αρχείο Γραμμικής Β, μια μεγάλη συλλογή αγαλμάτων κούρων από ιερά, Ταναγραίες κόρες, ακόμη και θεατρικά κοστούμια από τραγωδίες εμπνευσμένες από την πλούσια θηβαϊκή μυθολογία.

Η περιήγηση στο μουσείο θα πραγματοποιηθεί από διδάκτορα αρχαιολογίας και διπλωματούχο ξεναγό. Η είσοδος στο μουσείο τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση Κωνσταντά 129 και Βενιζέλου (2ος όροφος), 38333, Βόλος. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421102124. Email: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου