ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση λευκώματος

παρουσίαση-λευκώματος-577817

Παρουσιάστηκε στο Μεταξουργείο το αφιέρωμα στη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος στη Θεσσαλία

Στη γεμάτη αίθουσα στο Μεταξουργείο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Φλεβάρη η εκδήλωση παρουσίασης του Λευκώματος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ «Στιγμές από τη δράση του ΔΣΕ στη Θεσσαλία». Την παρουσίαση έκανε ο Θανάσης Βογιατζής που συμμετείχε στην ομάδα η οποία ανέλαβε την έκδοση.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Βασίλης Μεταξάς, γραμματέας της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ τόνισε: «Η έκδοση της Ε.Π. Θεσσαλίας εντάσσεται στην προσπάθεια να επικοινωνήσουμε την ιστορία μας και τα διδάγματά της με όσο το δυνατόν περισσότερους εργατοϋπάλληλους, νέους και νέες, φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, γυναίκες του λαού μας. Μέσα από τις σελίδες του λευκώματος, με οπτικό υλικό (φωτογραφίες, χάρτες, ανακοινώσεις, διατάγματα) που μεγάλο κομμάτι του δημοσιεύεται για πρώτη φορά, γίνεται μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια να φωτιστεί η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ στην περιοχή μας».

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θανάσης Βογιατζής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ενοτήτων του λευκώματος με τη βοήθεια προτζέκτορα στάθηκε σε συγκεκριμένες φωτογραφίες και οπτικό υλικό που περιέχεται στην έκδοση. Στην παρουσίασή του ανέφερε τα εξής βασικά σημεία: «Το λεύκωμα αυτό της περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ που είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια της ίδρυσης του ΔΣΕ και της δράσης του είναι προϊόν συλλογικής εργασίας. Βασίζεται σε έρευνα που διενεργήθηκε από αυτούς που πήραν μέρος στην σύνταξή του, αλλά και στη βοήθεια μελών του ΚΚΕ απ’ όλη τη Θεσσαλία, καθώς και φίλων του κόμματος. Επίσης πήρε υπόψιν του και αξιοποίησε εργασίες και έρευνες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν. Παράλληλα γίνεται αξιοποίηση του αρχείου του ΚΚΕ αφού για πρώτη φορά στο Λεύκωμα αυτό παρουσιάζονται έγγραφα, φωτογραφικό υλικό, εφημερίδες και άλλα ντοκουμέντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου