ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηθογραφική κωμωδία στο Βόλο

ηθογραφική-κωμωδία-στο-βόλο-501524

Την ηθογραφική σατιρική κωμωδία του Μ. Κουνελάκη « Η απαγωγή της Σμαράγδως», πρόκειται να παρουσιάσει το Θέατρο Όψεις την Τρίτη 13 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου στης 9.15 το βράδυ. Πρωταγωνιστούν ο δημοφιλής ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας, η Ελένη Τζαγκαράκη, ο Παύλος Βησσαρίου, η Βάσω Μακρή και έξι ακόμη ταλαντούχοι ηθοποιοί.
 Το συγκεκριμένο έργο γράφτηκε το 1944 και είναι ένα από τα σημαντικότερα ηθογραφικά κείμενα της μεταπολεμικής Ελλάδας. Το έργο εξελίσσετε σε μια επαρχιακή πόλη όπου ζει μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Κόνα Σμαράγδω με τα παιδιά της, που την θεωρούν βάρος και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την φροντίδα της, στέλνοντάς της ο ένας στον άλλον, μέχρι που διαδίδεται ότι έχει κρυμμένα φλουριά, λίρες και ένα πολύτιμο σμαράγδι. Τότε αρχίζουν οι καυγάδες ανάμεσα στα παιδιά της για το ποιός θα την πρωτοπάρει στο σπίτι του. Μέχρι και στην απαγωγή φτάνουν. Η ανθρώπινη απληστία, το οικονομικό συμφέρον, η εξάρτηση των παιδιών από τους γονείς και το αντίστροφο, είναι οι καταστάσεις όπου ο Μ. Κουνελάκης σατιρίζει τα ήθη, την υποκρισία της εποχής και το πάθος της φιλαργυρίας, την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα.
Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση με πλούσια σκηνικά- κοστούμια εποχής- μουσική, τραγούδια, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία και εκπληκτικές ερμηνείες.
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Παύλος Βησσαρίου, τα σκηνικά οι Δήμητρα Γιοβάνη-Παύλος Βησσαρίου, τα κοστούμια η Βασιλική Μακρή, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Δήμητρα Σιάχου, τον ήχο και τα φώτα επιμελούνται οι Έλενα Σιώκου-Σπύρος Χρυσικόπουλος, ηλεκτρολόγος σκηνής είναι ο Κώστας Μεσιακάρης και το φροντιστήριο σκηνής επιμελείται η Κατερίνα Τασιοπούλου. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ κανονικό και 12 ευρώ μαθητικά-φοιτητικά, ενώ η προπώληση πραγματοποιείται στο «Αχίλλειο», 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου