ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθελοντικές πρωτοβουλίες από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Ν. Αγχιάλου

εθελοντικές-πρωτοβουλίες-από-τον-φιλ-594336

Οι σημαντικές κοινωνικές δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, επισημάνθηκαν κατά την πρόσφατη κοπή πίτας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες των πατέρων Αθανάσιου και Γεώργιου, και τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων του.

Από τον πρόεδρο του ΔΣ έγινε ένας σύντομος απολογισμός της χρονιάς που πέρασε και, συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν οι οικονομικές στηρίξεις αναξιοπαθούντων πολιτών και φορέων της ευρύτερης περιοχής, όπως: Χαμόγελο του Παιδιού, Άσπρες Πεταλούδες, Γηροκομείο Βόλου, σχολεία κ.ά.

Παράλληλα έγινε αναφορά σε πετυχημένες εκδηλώσεις και δράσεις οικολογικού χαρακτήρα, που περιελάμβαναν τον καθαρισμό παραλιών και κοινόχρηστων χώρων, την ανακύκλωση κάθε είδους κ.ά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δράσεις των χορευτικών τμημάτων και της παιδικής – εφηβικής χορωδίας του συλλόγου, που πλαισιώνονται από εξαίρετους και καταξιωμένους επαγγελματίες, όπως ο χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μπέας και η μαέστρος Χαρά Σταυράκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η συνεχής προσφορά διεξόδων πολιτισμού και τέχνης στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, και ιδιαίτερα στους μαθητές και σπουδαστές, με την εντελώς δωρεάν συμμετοχή τους και υποστήριξη των δράσεών τους.

Τη χρονιά που πέρασε, τα χορευτικά τμήματά του συλλόγου πήραν μέρος σε 15 περίπου εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αιγίνιο Πιερίας, Άφησσο κ.ά., εισπράττοντας πάντα τα εύσημα για την πολύ καλή τεχνικά και όμορφη παρουσία τους. Επίσης η σχετικά νεοσύστατη, πολυπληθής και καλλιτεχνικά ανερχόμενη παιδική – εφηβική χορωδία του συλλόγου, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων όπου και αν παρουσιάσθηκε.

Τονίσθηκε ότι από όλες αυτές τις δράσεις ο σύλλογος δεν κερδίζει χρηματικά το παραμικρό, αλλά, αντιθέτως, επιβαρύνεται ετησίως οικονομικά, με τις καλλιτεχνικές δράσεις του δεν ανταγωνίζεται και δεν ζημιώνει κανέναν επαγγελματία της πόλης, ενώ με τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών στις δράσεις του εφαρμόζεται -τυπικά και ουσιαστικά- και το πνεύμα του νόμου, σχετικά με την παραχώρηση χρήσης σχολικών αιθουσών και γυμναστηρίων από συλλόγους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου