ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύλλογοι κόβουν την πίτα τους

σύλλογοι-κόβουν-την-πίτα-τους-596911

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφετών, προσκαλεί όλους τους φίλους του, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2017, που θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11.00 (μετά τη Θεία Λειτουργία) στην αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου του χωριού.

*Το Κέντρο Λαογραφίας Εκπαιδευτικών Μαγνησίας κόβει την πίτα για το νέο έτος στις 23 Ιανουαρίου 2017 στην παραδοσιακή ταβέρνα «ΑΥΡΑ» (τέρμα παραλίας Αναύρου) στις 21.00. Τα μέλη και οι φίλοι τους θα γλεντήσουν με 4μελή ορχήστρα που θα αποτελείται από το Νίκο Μούτσελο (κλαρίνο και γκάιντα), το Γιώργο Πάγκαλο (λαούτο και τραγούδι), τον Στέφανο Γεωργίου (βιολί) και τον Γιώργο Μαγαλιό (κρουστά και τραγούδι).

* Η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων καλεί μέλη και φίλους στην κοπή της πίτας που θα γίνει τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Γαζή), παρουσία του Σεβασμιωτάτου, με επίκαιρη ομιλία για το έργο των Τριών Ιεραρχών, με προβολή της 35ετούς πορείας της, αναφορά και βράβευση των διατελεσάντων προέδρων και μελών της Ένωσης.

*Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Park. Φέτος το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου συμπληρώνει 97 χρόνια ζωής και θα τιμήσει συμβολικά την Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, διδάκτορα Φιλολογίας (ειδ. Λαογραφίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

*Ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου κόβει την πίτα αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 20.30 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Ενυδρείο» με την παρουσία της ορχήστρας χάλκινων «Παύλος Μελάς». Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6941560100.

*Η Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα για τη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα προς τιμήν του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας, το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 22 Ιανουαρίου.

Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας της ένωσης στη στέγη της, Θράκης 126 με Αδραμυτίου στη Νέα Ιωνία.

*Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας διοργανώνει τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτη της Αγ. Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με την καθιερωμένη αρτοκλασία, και στη συνέχεια, στις 11.30π.μ. στο Volos Palace, όπου θα κοπεί η πίτα της αδελφότητας. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

*Ο Εκδρομικός Όμιλος Βόλου «Νέα Ζωή» θα κόψει την

πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι, στο κέντρο «Παράλιο» στον Άναυρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου