ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

δωρεάν-ξεναγήσεις-στο-αρχαιολογικό-μ-612013

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε για μία ακόμη φορά η δωρεάν ξενάγηση στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της «Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου» και του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων».

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων συνεχίζει την οργάνωση ξεναγήσεων, μετά την πρόταση που έκανε το σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» και το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο του Μουσείου και των Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται ένας κύκλος ξεναγήσεων στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου» σε ημερομηνίες που προαναγγέλλονται.

Οι συμμετέχοντες αυτή τη φορά, είχαν την ευκαιρία, πριν από την ξενάγηση, να δουν και την περιοδική έκθεση με τίτλο «Ανασκάπτοντας… στις αποθήκες», με ευρήματα από παλιές ανασκαφές στην αρχαία πόλη «Ομόλιον» των Τεμπών, με την παρουσίαση που έκανε η διευθύντρια της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Δρ. Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του «Μουσείου Βόλου, όπου παρουσιάζονται αδημοσίευτα ευρήματα, τα οποία φυλάσσονταν στις αποθήκες του Μουσείου και παρέμεναν παντελώς άγνωστα, τόσο στο ευρύτερο κοινό όσο και στην επιστημονική κοινότητα.

Ακολούθησε η αναλυτική ξενάγηση από την κα. Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου, επίτιμη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Η πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» κα. Σούλα Μπαρτζιώκα, ανέφερε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, ότι οι δράσεις του Σωματείου θα συνεχιστούν, ενώ εξήρε την ανταπόκριση της Ένωσης Γονέων, σε μια τέτοια δράση πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου Ηλίας Κουτσερής, υποστήριξε ότι ο πολιτισμός αποτελεί βασική πτυχή της Παιδείας μας και είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να υπάρχει πάντα τέτοια σημαντική ανταπόκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου