ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδιά με φιλανθρωπικές ευαισθησίες

παιδιά-με-φιλανθρωπικές-ευαισθησίες-615300

Οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου στο πνεύμα των ημερών, με στόχο τη βοήθεια αδύναμων οικονομικά μελών της τοπικής κοινωνίας.

Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου άρχισαν με τη συμμετοχή της ορχήστρας και της χορωδίας του Σχολείου στη φιλανθρωπική εορταγορά της ΕΛΕΠΑΠ, δίνοντας ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Τη σκυτάλη στις δράσεις έλαβε το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο. Όλοι οι συμμετέχοντες, παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς και απόφοιτοι της Σχολής δημιούργησαν χειροτεχνίες κι εδέσματα που, από τη διάθεσή τους, συγκεντρώθηκε ποσό που διατέθηκε σε οργανώσεις και ιδρύματα της πόλης μας και όχι μόνο.

Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού οι μαθητές και μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» παρουσίασαν, εξάλλου, εκδήλωση βασισμένη στο βιβλίο «Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί» του Γιώργου Μπότσου στις 15 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Λειβαδάρου και κ. Χατζηδημητρίου, μίλησαν για το δικαίωμα που έχει το κάθε παιδί στην παιδική ηλικία, στη γαλήνη της οικογενειακής ζωής, στην εκπαίδευση, στην αναγνώριση της προσωπικότητάς του, στην αντιμετώπισή του με σεβασμό. Μέσα από τα θεατρικά, τα μουσικοκινητικά δρώμενα και τα τραγούδια (υπεύθυνες κ. Καγιά, κ. Αλεξοπούλου και κ. Σταμοπούλου) οι μικροί πρωταγωνιστές διηγήθηκαν στους συμμαθητές τους αληθινές ιστορίες παιδιών απ’ όλο τον κόσμο, σε μέρη που το δικαίωμα να είσαι παιδί δεν είναι αυτονόητο. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες με πολύ καλή διάθεση, υπευθυνότητα και συνέπεια συγκίνησαν με την αμεσότητα και τη σοβαρότητά τους κι επιβραβεύτηκαν με το πιο θερμό χειροκρότημα.

Μελωδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια παρουσίασε αρχικά η ορχήστρα και η χορωδία του Σχολείου με υπεύθυνη κ. Καγιά) και στη συνέχεια χόρεψε το τμήμα Αθλητικής χορογραφίας, υπεύθυνη κ. Μπακαλέξη, συμμετέχοντας στις δράσεις του Δ. Βόλου για την τόνωση του εορταστικού κλίματος στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα τραγούδησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της χορωδίας του Σχολείου στη «Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ και άλλες άνοιες – Οικοτροφείο» υπενθυμίζοντας νοσταλγικές εικόνες στους ασθενείς την προπαραμονή Χριστουγέννων.

Οι δράσεις του Σχολείου ολοκληρώθηκαν την ίδια μέρα με μελωδικές ευχές απ’ όλα τα τμήματα σε οικογενειακή εορταστική ατμόσφαιρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου