ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

τα-χριστούγεννα-του-καραγκιόζη-στο-14ο-δ-620410

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, θέλοντας να προσφέρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στους μαθητές του σχολείου αποφάσισε να οργανώσει παράσταση Θεάτρου σκιών αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο χώρο του σχολείου, με τον Θεσσαλό καραγκιοζοπαίχτη Μάκη Χάρμπα.

Κάθε παράσταση του συντοπίτη καλλιτέχνη αποτελεί ξεχωριστό γεγονός, καταφέρνοντας πάντα να μεταφέρει τους θεατές στον παραμυθένιο κόσμο της σκιάς μέσα από ποιοτικό γέλιο, προβληματισμό, συγκίνηση, νοσταλγία και το ξάφνιασμα του απροόπτου.

Κάθε θεατής του αισθάνεται ξεχασμένες μυρωδιές όπως: της ασετιλίνης, του δυόσμου, του βασιλικού και του αγιοκλήματος. Οι θεατρικές σπουδές του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, στην Γερμανία και τα 25 χρόνια προσφοράς στην τέχνη που υπηρετεί, τον βοηθάνε να μεταφέρει το παραμύθι στον μπερντέ με απίστευτη σκηνοθετική φαντασία και υποκριτικό ταλέντο. Δικαίως έχει εδραιωθεί στην κορυφή των σύγχρονων ελλήνων καραγκιοζοπαιχτών, εμπλουτίζοντας το ελληνικό θέατρο σκιών με σύγχρονα έργα και πρωτότυπες φιγούρες. Παραστάσεις έχουν δοθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Λίγα λόγια για την ιστορία του έργου.

Ο Καραγκιόζης νηστικός και αυτά τα Χριστούγεννα αποφασίζει να ζητιανέψει με προτροπή του φίλου του Χατζηαβάτη. Ο πασάς όμως απαγορεύει την ζητιανιά στην χώρα του και προσπαθεί να συλλάβει και να τιμωρήσει του παρανομούντα φίλο μας. Ο πανούργος όμως ξυπόλητος Καραγκιόζης καταφέρνει και ξεφεύγει από τις παγίδες του πασά. Τότε ο αυστηρός πασάς αποφασίζει να εμφανίσει τον Καλικάντζαρο του παλατιού και εδώ αρχίζουν οι δύσκολες και κωμικοτραγικές καταστάσεις για τον Καραγκιόζη. Με την εμφάνιση όμως και την βοήθεια μιας τσιγγάνας που τους λυπήθηκε, η Καραγκιοζοοικογένεια καταφέρνει να ξεφύγει από τα νύχια του καλικαντζάρου και να περάσει ευχάριστα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου