ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα τιμής στο Χριστόπουλο

αφιέρωμα-τιμής-στο-χριστόπουλο-622955

Αφιέρωμα τιμής στο έργο και την προσφορά του Ν. Χριστόπουλου είναι η έκδοση – ημερολόγιο της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, που παρουσιάστηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, παρουσία πολλών φίλων του πολιτισμού.

Η συγκεκριμένη έκδοση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου λαϊκού ζωγράφου, και όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Καρταπάνης, ερευνητής και εγγονός του , είναι πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο αφιέρωμα στο Χριστόπουλο, ο οποίος άφησε το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην περιοχή μας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γεννά αίσθημα ικανοποίησης στα μέλη της οικογένειας του λαϊκού ζωγράφου, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Καρταπάνης με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο του Χριστόπουλου».

Στο μεταξύ, δεκάδες μαθητές σχολείων επισκέπτονται το Μουσείο Χριστόπουλου, προκειμένου να δουν από κοντά το χώρο όπου έζησε και δημιούργησε ο μεγάλος λαϊκός ζωγράφος. «Είναι σημαντική η πρωτοβουλία της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών» υπογράμμισε ο κ. Καρταπάνης, ο οποίος παράλληλα υπενθύμισε ότι είχε εκδοθεί λεύκωμα από το Δήμο Βόλου στο 2007, για να προσθέσει ότι η εκδοτική πρωτοβουλία της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών αποτελεί «σημαντικό επίτευγμα».

Η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, με την υποστήριξη Οργανισμού Λιμένος Βόλου και τον πολιτιστικό φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» επέλεξε να τιμήσει στην έκδοση αυτή του θεματικού της ημερολογίου για το 2017 έναν γνήσιο λαϊκό καλλιτέχνη της Μαγνησίας που έχει αποτυπώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ναυτικής παράδοσης της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Στην παρουσίαση της έκδοσης μίλησαν ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, Υπ. Δρ Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιμελητής της έκδοσης, ο Γρηγόρης Καρταπάνης, ερευνητής και εγγονός του λαϊκού ζωγράφου, η Μάγδα Κουμπαρέλου, κριτικός τέχνης και ο Δημήτρης Δερβένης, ναυπηγός, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσάνα Πώποτα.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν τη σημασία του έργου του Χριστόπουλου, που αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο για την περιοχή μας αλλά και ευρύτερα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου