ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα με «Πλούτο – πενίας θρίαμβος»

πρεμιέρα-με-πλούτο-πενίας-θρίαμβος-851206

Στον Βόλο ανοίγει η αυλαία ο «Πλούτος – πενίας θρίαμβος», καρπός της πρώτης επίσημης συνεργασίας μεταξύ των, Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» και ΔηΠεΘε Βόλου, που θα «φιλοξενηθεί» στις 6 και 7 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο. Μετά την πρεμιέρα στο Βόλο θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην Κύπρο και τα μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου στις 13 και 14 Αυγούστου. Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην 17χρονη πορεία του θα ζήσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου με τη συγκεκριμένη παράσταση, καθώς συμμετέχει για δεύτερη φορά στο κορυφαίο ελληνικό φεστιβάλ, αυτό του αρχαίου αργολικού θεάτρου, όπου θεατές από κάθε μεριά του πλανήτη θα χειροκροτήσουν την προσπάθεια των συντελεστών της παράστασης.
Τιμητική για το τοπικό θέατρο είναι και η συνεργασία με έναν από τους ιστορικούς θεατρικούς οργανισμούς, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και η συμμετοχή στο θίασο συντελεστών όπως ο Διαγόρας Χρονόπουλος στη σκηνοθεσία, ο Χρήστος Λεοντής στη μουσική, η Σοφία Σπυράτου στη χορογραφία, ο Λευτέρης Παυλόπουλος στους φωτισμούς, η Κάτια Γέρου στο ρόλο της Πενίας, η Μάνια Παπαδημητρίου στο ρόλο του Καρίωνα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ως «Πλούτος», ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο ρόλο του Χρεμύλου, ο Κωστής Καπελώνης στον ρόλο του Δίκαιου και ο 14μελής χορός που αποτελείται από ταλαντούχους και έμπειρους ηθοποιούς του Θεάτρου Τέχνης. Στην παράσταση τονίζεται, η άκρως επίκαιρη συνθήκη της κρίσης. Σκοπός της – σεβόμενη απολύτως το αριστοφανικό κείμενο – να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρόλο της Πενίας, η οποία με την συνεχή παρουσία της θα τονίζει την παντοτινή ύπαρξή της σ’ όλες τις «πολιτισμένες» κοινωνίες μέσα στον ιστορικό χρόνο.
Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, όπως και οι γενικές δοκιμές επίσης, με όλους τους συντελεστές να ανυπομονούν να ζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία των πρώτων παραστάσεων, σε μία πόλη που εκτός από θεατρόφιλη, φημίζεται και για ένα απαιτητικό κοινό, του οποίου αν κερδίσει μία παράσταση το χειροκρότημα, έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία της. Η καλλιτεχνική αυτή επιτυχία, είναι απαραίτητη σε μία παραγωγή που θα εκπροσωπήσει τα τοπικά χρώματα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου συμμετέχουν οι σημαντικότεροι φορείς και οι σπουδαιότεροι συντελεστές. Εκεί δεν εκπροσωπείται μόνο η καλλιτεχνική παραγωγή του Βόλου και του Θεάτρου Τέχνης, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα, καθώς το ένα δεύτερο του κοινού περίπου αποτελείται από επισκέπτες του εξωτερικού.
Η διοίκηση του ΔηΠεΘε Βόλου στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που της επιτρέπει η επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Βόλου να ασκεί, αποφάσισε για τη συγκεκριμένη παραγωγή, το εισιτήριο εισόδου να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλό και με εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Απόστολου Φοινικόπουλου στο Διοικητικό Συμβούλιο, το εισιτήριο αποφασίστηκε να είναι 15 ευρώ και 10 ευρώ το φοιτητικό και μαθητικό εισιτήριο. Η χαμηλή αυτή τιμή στα εισιτήρια θα περιορίσει την κάλυψη μέρους των εξόδων, από την άλλη μεριά όμως τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο θα δοθεί η ευκαιρία σε ένα ευρύτερο μέρος του κοινού να παρακολουθήσει την παράσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου