ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χίλια παιδιά δημιουργούν…

χίλια-παιδιά-δημιουργούν-627543

Γέμισε χρώμα, δημιουργικές εικόνες και ελπιδοφόρα μηνύματα το Πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας, όπου «φιλοξενούνται» από χθες οι ζωγραφιές χιλίων περίπου παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία σκιαγραφούν με ιδιαίτερη ευαισθησία το βαθύτερο νόημα των γιορτών.

Η έκθεση με τίτλο «Τα Ουράνια της Αγάπης Δώρα, Μηνύματα στη Γη Ελπιδοφόρα» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα ζωγραφικής, δημιουργίες των μαθητών, εμπνευσμένα από την εορταστική περίοδο. Πολλές ακόμη εκπλήξεις πλαισιώνουν την εκδήλωση, όπως ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με «δώρα αγάπης» και η εικαστική κατασκευή γεμάτη «ευχές» που πετούν συμβολικά, ψηλά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας, υπογραμμίζει ότι πολλά σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της διεύθυνσης πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Το μήνυμα που εξάγεται από την παραπάνω διοργάνωση είναι «η αλλαγή του τρόπου ζωής και του τρόπου συνηθειών μας, για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο, ο οποίος στρέφει το ενδιαφέρον στον διπλανό, με αλληλεγγύη, αγάπη, ειρήνη και ένα προσανατολισμό καλύτερο, πιο ελπιδοφόρο και αισιόδοξο για το αύριο».

Η Έλενα Νικηφόρου, η οποία επιμελήθηκε την παρουσίαση της έκθεσης, σημείωσε από την πλευρά της ότι «είναι μια έκθεση χαρούμενη, για να μάθουν τα παιδάκια να κάνουν ευχές για έναν καλύτερο κόσμο». Οι ευχές των παιδιών βγαίνουν από το τσουβάλι και πετούν μέχρι τον ουρανό, για να γίνουν πράξη οι προσδοκίες για ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη κι έναν καλύτερο κόσμο όπου όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 13 Ιανουαρίου, το ωράριο επισκέψεων είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00-21:00, ενώ μετά από συνεννόηση στα τηλέφωνα 2421091150 και 6977988833, υπάρχει δυνατότητα για ομαδικές επισκέψεις σχολείων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου