ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις του μουσείου Ελιάς

δράσεις-του-μουσείου-ελιάς-633218

Ενδιαφέρουσα δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού που βρίσκεται στην Ανω Γατζέα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα σεμινάριο στον ίδιο χώρο με τους ίδιους διοργανωτές, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Στέφωσης και θέμα «Κ. Π. Καβάφης …αβέβαιες μνήμες». Στο σεμινάριο αυτό θα αποτελέσει παράλληλα το πεδίο για την πραγματοποίηση μαθήματος δημιουργικής γραφής από τον Διονύση Λεϊμονή, φιλόλογο.

Στο μεταξύ, με την συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Μουσείου Ελιάς πραγματοποιήθηκε σεμινάριο, με θέμα: «Η Ελιά ως πηγή έμπνευσης για τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την ποίηση και το θέατρο», την περασμένη Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο χώρο του Μουσείου, που βρίσκεται στην Ανω Γατζέα. Συμμετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Στη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν εισηγήσεις της Ιωάννας Κωστούλα, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, του Αντώνη Αντωνίου, ποιητή, Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ, με θέμα η «Ελιά στην ποίηση», της ζωγράφου Δέσποινα Καφενταράκη, η «Ελιά στη ζωγραφική», της γλύπτριας Βασιλικής Πέρκα η «Ελιά και γλυπτική τέχνη» και της Κικής Δανιηλίδου, υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Επίσης έγινε θεατρική αναπαράσταση κειμένου με θέμα την ελιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου