ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέσποινα Λούλη: Συγγραφέας με ευαισθησίες

δέσποινα-λούλη-συγγραφέας-με-ευαισθη-634341

Ένα διδακτικό παραμύθι για παιδιά είναι «Η μικρή Μαριάννα και τα πολύχρωμα μπουκέτα λουλουδιών» που φέρει τη συγγραφική σφραγίδα ευαισθησίας της Δέσποινας Λούλη. Η συγγραφέας, η οποία είναι διευθύντρια της «Ελληνικής Σχολής αρτοποιΐας», που έχει ιδρύσει ο Ομιλος «Λούλη» στο Κερατσίνι, είναι σύζυγος του Νίκου Λούλη και μητέρα δύο κοριτσιών.

Η επιτυχημένη επαγγελματική της δραστηριότητα, η μητρότητα, η οικογένεια και η συγγραφή βιβλίων, αποτελούν κομμάτια της δημιουργικής της καθημερινότητας και συνθέτουν το παζλ ευαισθησίας που την διακρίνει.

Η γέννηση των δύο θυγατέρων της, Ολγας 3,5 ετών και Μαριάννας 2 ετών, αντίστοιχα, αποτέλεσαν την αφορμή για να ασχοληθεί με το παιδικό βιβλίο, έχοντας αναπτύξει, στο μεταξύ, δημιουργική σχέση με τον γραπτό λόγο ήδη από την σχολική ηλικία και κατόπιν ως φοιτήτρια Πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχοντας παράλληλα αφήσει το στίγμα της και στο χώρο των εφημερίδων.

Το παιδικό παραμύθι που παρουσιάστηκε προχθές στο Public του Βόλου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίνωας», είναι η δεύτερη συγγραφική της δουλειά. «Το βιβλίο γράφτηκε με αφορμή τη γέννηση της δεύτερης κόρης μου και έχει ως κεντρικό θέμα την αξία της αδελφικής αγάπης» όπως αναφέρει η ίδια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για να προσθέσει ότι «έχει παράλληλα φιλανθρωπικό σκοπό, δεδομένου ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην Ενωση «Μαζί για το παιδί»».

«Πάντα μου άρεσε να γράφω» υπογραμμίζει η κ. Λούλη, προσθέτοντας παράλληλα ότι «θεωρώ ότι ένας άνθρωπος μπορεί να συνδυάσει τα πάντα, κρατώντας πάντα τις ισορροπίες. Το μόνο εφόδιο που χρειάζεται είναι η αγάπη σε αυτό που κάνει και κάθε φορά να θέτει κανείς σωστά τις προτεραιότητές του».

Σημαντικό είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι κάθε συγγραφική της δράση έχει φιλανθρωπικούς στόχους, με επίκεντρο το παιδί και το χαμόγελο ελπίδας, που τόσο έχει ανάγκη. Η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι σύμφυτη με την ευαισθησία που διακρίνει την κ. Λούλη, η οποία αποτυπώνει σε κάθε της έργο τη διάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Το βιβλίο «Η μικρή Μαριάννα και τα πολύχρωμα μπουκέτα λουλουδιών» έχει ως κεντρικό θέμα την αξία της αδελφικής αγάπης και «πόσο όμορφο είναι να έχει κανείς αδέλφια και να μπορεί να αλληλοϋποστηρίζεται, να συνυπάρχει μαζί τους, να μάθει να μοιράζεται, να μάθει να αγαπάει, να μάθει να φροντίζει, βιώνοντας παράλληλα τις αξίες της προσπάθειας και της υπομονής», όπως επισημαίνει, κλείνοντας, η συγγραφέας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου