ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πατρίδες των Ελλήνων

πατρίδες-των-ελλήνων-643494

Στην καρδιά της Ευρώπης η Ορχήστρα Εστουδιαντίνα παρουσίασε την ιδέα του καλλιτεχνικού της διευθυντή Ανδρέα Κατσιγιάννη «Οι Πατρίδες των Ελλήνων» σε παραγωγή της GREECE on TOUR. Mία παράσταση βασισμένη στην ιστορία και στον πολιτισμό της Ελλάδας, που την παρακολούθησαν Ελληνες ομογενείς και βέβαια το Γερμανικό κοινό.

Στις κατάμεστες αίθουσες του Ντίσελντορφ και της Στουτγκάρδης, η Εστουδιαντίνα με οδηγό τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και προσκεκλημένους τραγουδιστές τον Κώστα Μακεδόνα, τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Μπάμπη Τσέρτο και τον ψάλτη Χρήστο Χαλκιά, παρουσίασαν το πρόγραμμα «Οι πατρίδες των Ελλήνων» μια ιδέα του Ανδρέα Κατσιγιάννη σε παραγωγή της Greece on Tour και του Αλέξανδρου Καρόζα.

Από το Βυζάντιο στο σήμερα, ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από την Ελληνική μουσική, τα τραγούδια με τους θρύλους τους και τους κυριότερους εκφραστές της Ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Μία παράσταση που άγγιξε το κοινό και ιδιαίτερα την νεολαία της ομογένειας, βασισμένη στην σπουδαία μας κληρονομιά, που γέννησε την καινούργια κοινωνία του τραγουδιού, με γνώμονα τον σεβασμό στην μνήμη.

Η Εστουδιαντίνα παράλληλα, παρουσίασε με την δική της ματιά στιγμές και πλευρές του σύγχρονου τραγουδιού που πολλοί από τους εκφραστές του είναι στον πυρήνα της Ορχήστρας. Ενα τρίωρο πρόγραμμα με μοναδικά Videο που έδωσαν την δυνατότητα στους θεατές να ταξιδέψουν μέσα από ήχους και εικόνες .

Επόμενος σταθμός είναι το Μόναχο. Στην αίθουσα της φιλαρμονικής του Μονάχου την 1η Δεκεμβρίου, η Εστουδιαντίνα θα φιλοξενήσει στην ίδια παράσταση και τον Δημήτρη Μπάση.

Στην συναυλία της Στουτγκάρδης, λίγο πριν την παράσταση, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης είχε την τιμή να τον επισκεφτεί ο διάσημος φιλέλληνας Γερμανός πολιτικός Cem Ozdemir (τουρκικής καταγωγής ), μετά από πρόσκληση του Αλέξανδρου Καρόζα, συζητώντας για την μεγάλη τους αγάπη την Σμύρνη και τις υπέροχες μουσικές της, σχεδιάζοντας μάλιστα μελλοντική Ελληνοτουρκική συνεργασία, σε μια κοινή συναυλία στην Γερμανία.

Στο τέλος της παράστασης ο Ανδρέας Κατσιγιάννης κάλεσε τον Cem Ozdemir στην σκηνή και τραγούδησαν μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου μια σύνθεση του Ara Dinkjian, αφιερωμένη στους Αρμένιους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου