ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νοέμβριος δημιουργικής φωτογραφίας

νοέμβριος-δημιουργικής-φωτογραφίας-647848

Τα δεκάχρονά της γιορτάζει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, η οποία διοργανώνει για πολλοστή χρονιά τον κύκλο εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας», που αποτελεί κορυφαίο θεσμό.

Στο πλαίσιο αυτό αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου με τίτλο: «Προσωπικότητες», η οποία θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι: Αλεξίου Αντα, Αλεξίου Απόστολος, Ανδριώτης Παναγιώτης, Γερόπουλος Γιάννης, Δαπόντα Ελένη, Δαπόντας Σπύρος, Δημουλή Μάρω, Ζαγορίτης Οδυσσέας, Ζωγράφος Λεωνίδας, Ζωγράφου Κατερίνα, Ιβάνοβα Θεοδώρα, Καζεπίδης Βασίλης, Καρανίκος Παύλος, Κοϊνάκης Γιάννης, Μουρτζούκος Λέων, Μπαρμπαγιάννης Δημήτρης, Παπασταύρου Σοφία, Φανός Νέστορας, Χαραλάμπους Μαρία. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Γιάννη Γερόπουλου.

Σκιαγραφώντας τη φιλοσοφία της έκθεσης, οι διοργανωτές αναφέρουν : «Όταν τα πάντα κατακλύζει η μόδα των «σέλφις» και όλες οι καθημερινές «συσκευές επικοινωνίας» έχουν όχι μία αλλά και δύο κάμερες πίσω και εμπρός για να διευκολύνουν την διαδικασία αυτοφωτογράφισης, μια ομάδα φωτογράφων αποφασίζει ένα ιδιαίτερο πείραμα. Με την πρόθεση να επικοινωνήσουν τον εαυτό τους με έναν όχι “ιδιωτικό” αλλά προσωπικό τρόπο, με μία διαδικασία αυτοφωτογράφισης με την ευρύτερη έννοια επιχειρούν να συνθέσουν μία συλλογική εικόνα συνεισφέροντας ο καθένας μία ατομική εκδοχή, μία στιγμή του εαυτού του. Τα κομμάτια του πάζλ αποτελούνται από εικόνες που σχετίζονται με οτιδήποτε κάποιος μπορεί να θεωρεί προσωπικό, όπως επάγγελμα, δραστηριότητες, οικιακό περιβάλλον, οικεία πρόσωπα, μνήμες κλπ. Η νέα συνολική εικόνα που προκύπτει καλεί τον θεατή να συναρμόσει τα κομμάτια σε ένα νέο αισθητικό σύνολο και φιλοδοξεί να τον βοηθήσει να επαναπροσδιορίσει την σχέση του με τη δική του εικόνα πιο πέρα από την ελαφρότητα ενός σέλφι».

Στο μεταξύ, η εναρκτήρια έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης «Giorgio de Chirico», περιλαμβάνει τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Δημήτρης Λέτσιος» με θέμα «Φως και Σκιά» και την έκθεση φωτογραφίας «AD HOC» δώδεκα φωτογράφων, μελών της ΕΦΕ Ηρακλείου Κρήτης, που θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Παράλληλα στον δεύτερο όροφο του Κέντρου Τέχνης Ντε Κίρικο λειτουργεί η έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Ζωγράφου με τίτλο: «Micro-κόσμος», η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου. Ο Λεωνίδας Ζωγράφος είναι οδοντίατρος στο Βόλο, αυτοδίδακτος ερασιτέχνης φωτογράφος και μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου από το 2014.

Το ωράριο λειτουργίας των εκθετηρίων είναι: Κέντρο Τέχνης (Μεταμορφώσεως 3) Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 -13.00 και 18.00 – 21.00, Σαββάτο 10.00 – 13.00.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά και Σταδίου), Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00 – 21.00, Σαββάτο 11.00 – 13.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου