ΕΞΟΔΟΣ

Νέες θεατρικές παραγωγές από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

νέες-θεατρικές-παραγωγές-από-το-δηπεθ-658982

Μετά την πετυχημένη παρουσίαση της πρώτης θεατρικής παραγωγής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου ακολουθεί ο προγραμματισμός της 2ης και της 3ης παραγωγής για τη χειμερινή περίοδο.

Tο έργο «Δεν πληρώνω- Δεν πληρώνω» του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, θα είναι η δεύτερη θεατρική παραγωγή. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του, που σηματοδότησε την καριέρα του. Η εξαιρετική κωμωδία χαρακτηρίζεται ως ανατρεπτική σάτιρα. Η επιτυχία της έγκειται στο γεγονός πως προκαλεί άφθονο γέλιο αλλά ταυτόχρονα θέτει ορισμένα σημαντικά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου στα οποία οι θεατές καλούνται να απαντήσουν.

Η τρίτη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου θα είναι το θεατρικό έργο με τίτλο «Δάφνες και Πικροδάφνες». Πρόκειται για τη γνωστή πολιτική σάτιρα των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαράν που παραμένει διαχρονικά επίκαιρη. Το έργο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πια κλασσικό. Με σατιρική γραφή και αιχμηρούς διαλόγους αγγίζει ζητήματα της σημερινής πολιτικής κουλτούρας με τρόπο άμεσο και καυστικό προσφέροντας γέλιο αλλά και προβληματισμό.

Και οι δύο νέες παραγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για το 2016, μεταξύ του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου. «Με συνέπεια και αφοσίωση στο στόχο μας προγραμματίζουμε και φέτος πολύ σημαντικές παραγωγές για τους πολίτες του Βόλου και τους επισκέπτες της περιοχής. Θέλοντας μάλιστα να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν ποιοτικό θέατρο, για πρώτη φορά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα τρία ευρώ για τα παιδιά και πέντε ευρώ για τους ενήλικές, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ΑΜΕΑ και ανέργους να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις δωρεάν», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες των παραστάσεων και την προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου