ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια πόλη γεμάτη μουσική

μια-πόλη-γεμάτη-μουσική-435564

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της θεσμοθετημένης, πλέον, Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, η οποία διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά την μέρα του θερινού ηλιοστασίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Περισσότεροι από 250 καλλιτέχνες θα χαρίσουν στους φίλους της μουσικής ένα πλουραλιστικό σε περιεχόμενο, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα διαρκέσει από σήμερα Παρασκευή 18 μέχρι και την Δευτέρα 21 Ιουνίου.
Η φετινή Γιορτή της Μουσικής Βόλου πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Βόλου και της αστικής μη κερδοσκοπικής Plenty Projects, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με υποστήριξη της ΕΚΠΟΛ Ν.Α.Μ. Φέτος ετοιμάζονται εννέα χώροι με συναυλίες, μουσικά δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις δωρεάν για όλους, από την Παρασκευή 18 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου. Σχήματα όπως «Imam Baildi», «Οne Drop Forward», «My Wet Calvin», «Modrec», Γιώργος Παλαμιώτης και Έλευσις, «Space Blankets» και «Cayetano & Dj Booker» θα εκπροσωπήσουν την ελληνική σκηνή παρέα με περιζήτητα σχήματα από το εξωτερικό όπως τους «Scroobius Pip vs Dan Le Sac», Κ.Ο.L.O και Fellulah, σε σκηνές στο σταθμό των τρένων ΟΣΕ, την αυλή του χώρου Τσαλαπάτα, την παραλία Βόλου, το Πανεπιστήμιο, τα Παλαιά και αλλού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, αναλυτικά, τις κάτωθι συναυλίες: Hard rock, punk, metal ακούσματα θα απολαύσουν οι λάτρεις του είδους στο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Πεδίο του Αρεως, στις 8 μ.μ., από τα συγκροτήματα «Nibiru Orbits», «Anoima» (Λάρισα), «Sticky Flees», «Lizardia», «Black Fate» (Λάρισα), «Crossroads», «Planet of Zeus» (Aθήνα).
Στο Στενό Γραβιάς, προγραμματίζεται εκδήλωση με Funk, hip hop, dubstep, drum ‘n’ bass σε συνεργασία με το bar «Μανιτού» στις 11 το βράδυ. Συμμετέχουν οι Jackie O, Winjer (Αθήνα), Blazin (Αθήνα), (Dj set). Στην πλατεία Παλαιών προγραμματίζονται Freestyle, electro σε συνεργασία με το bar «Posh» στις 11 το βράδυ, (Dj set). Θα εμφανιστούν οι Nico «Moss» Theocharopoulos, Cayetano feat. Dj Booker (Θεσσαλονίκη), Bedroom Dj (Aθήνα) και Night for Heroes.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου