ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου

νέο-βιβλίο-του-κώστα-ακρίβου-661111

Επίσκεψη στο Βόλο θα πραγματοποιήσουν βιβλιόφιλοι από την Αθήνα με πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone concept και οδηγό το Βολιώτη συγγραφέα Κώστα Ακρίβο.

Οι πολιτιστικοί επισκέπτες και φίλοι του βιβλίου θα επισκεφτούν το επόμενο Σάββατο 12 Νοεμβρίου το Βόλο και στις 19:00 θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στο μπιστρό «Αμαρυλλίς» στην οδό Γκλαβάνη 27 στο Βόλο, όπου θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου «Τελευταία νέα από την Ιθάκη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, προγραμματίζεται πρωινή βόλτα και ξενάγηση στο Βόλο της λογοτεχνίας με τη συντροφιά του συγγραφέα Κώστα Ακρίβου. Επίσκεψη στην παραλία, το λιμάνι, το μουσείο, τον Αναυρο και σε άλλα μέρη που έζησε και αγάπησε ο συγγραφέας. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον προϊστορικό οικισμό και στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, που σχεδίασε ο πατέρας του, Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, αλλά και στο Μουσείο Τσαλαπάτα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια προσέγγισης του αναγνωστικού κοινού κι έτσι ξεκίνησε η σειρά «Ενα βιβλίο μας ταξιδεύει», όπου ένα βιβλίο μας ταξιδεύει κυριολεκτικά στον τόπο που είτε εκτυλίσσεται η πλοκή του είτε κατάγεται ο συγγραφέας του.

Επόμενος σταθμός ο Βόλος και η λογοτεχνική φλέβα της πόλης, με δύο βιβλία του Κώστα Ακρίβου, το καινούριο του που μόλις κυκλοφόρησε «Τελευταία νέα από την Ιθάκη» (εκδόσεις Μεταίχμιο) και φυσικά το «Βόλος, μια πόλη στη λογοτεχνία» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου