ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκαν οι Βάβες της Χάρις Σαμαρντάνη

παρουσιάστηκαν-οι-βάβες-της-χάρις-σαμ-666288

Το πρώτο βιβλίο της Βολιώτισσας εκπαιδευτικού, Χάρις Σαμαρντάνη, με τίτλο «Οι Βάβες» παρουσιάστηκε χθες, παρουσία πολλών φίλων του πολιτισμού, στην αίθουσα παρουσιάσεων του Βιβλιοπωλείου «Παιδεία». Η γνωστή Μακρινιτσιώτισα λογοτέχνις, Μάγδα Τσιρογιάννη, ανέλυσε το περιεχόμενο του βιβλίου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα λογοτεχνικό κείμενο, το οποίo προσφέρει μία σπάνια αναγνωστική εμπειρία, με έναν εξαιρετικό και ελεύθερο τρόπο γραφής.

Κείμενα διάβασε η Βασιλική Τράκη, η οποία παρουσίασε παράλληλα δρώμενο, εμπνευσμένο από τα κείμενα, με τη συμμετοχή της Άννας και της Μιχαέλας Κέκια. Το δρώμενο πλαισίωσαν οι μουσικοί Κώστας Μούτος – λαούτο και Νίκος Κερασιώτης – κλαρίνο και συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Όπως ανέφερε η συγγραφέας «η πέννα μου ακουμπά στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, λίγο πιο μπροστά και λίγο αργότερα, και με τη ματιά ενός άγουρου παιδιού, ξύνει την τοιχογραφία της ζωής μέσα από τις ιστορίες της Κυραζίνας, της βάβως Χαρίτως και της βάβως Βενέτως».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε και διαβάστηκε ήδη αρκετά. Ετυχε δε εξαιρετικής αποδοχής από ανθρώπους που έχουν αυξημένες γνώσεις πάνω στα ζητήματα που πραγματεύεται το βιβλίο.

Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα διατεθούν υπέρ του Σουρλίγκειου Ιδρύματος (Γηροκομείου) Καναλίων Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου