ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γέμισαν φιλιά οι τοίχοι στο Παρίσι

γέμισαν-φιλιά-οι-τοίχοι-στο-παρίσι-677748

«Ας φιληθούμε!». Αυτό ήταν το σύνθημα το οποίο και ακολούθησαν δεκάδες ζευγάρια στο Παρίσι.

O Julien Nonnon βάλθηκε να συνεχίσει την παράδοση μεγάλων φωτογράφων που απαθανάτιζαν φιλί στο Παρίσι. Με μέσα του 21ου αιώνα, όμως. Στο πρότζεκτ «#le_baiser», o Nonnon φωτίζει κτίρια, προσόψεις, αρχιτεκτονικά στοιχεία της Πόλης του Φωτός, με περισσότερα από 100 ζευγάρια που φιλιούνται, θυμίζοντάς μας ότι το Παρίσι για πάντα θα είναι η «πόλη του έρωτα» (και η «πόλη του φιλιού» για την κάμερα). Δεν είναι τυχαίο ότι εμπνεύστηκε το πρότζεκτ από κάτι που είπε ο Γάλλος ρομαντικός ποιητής Αλφρέ ντε Μισέ: «Η μόνη αληθινή γλώσσα στον κόσμο είναι ένα φιλί».

Ο φωτογράφος ξεκίνησε με κάστινγκ, ζητώντας από συμπολίτες του να συμμετάσχουν στην περιπέτεια της δημιουργίας μιας «βιβλιοθήκης έρωτα». «Ο αριθμός αυτών που ήθελαν να έρθουν στο κάστινγκ ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου» εξομολογήθηκε ο Nonnon στο Designboom. Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της «La Nuit Blanche 2016».

Ομως, o Nonnon δεν προτίθεται να σταματήσει εδώ. Θέλει να συνεχίσει να προβάλλει φιλιά σε όλον τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τον περαστικό με ένα απλό μήνυμα: Ας φιληθούμε!

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου