ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τίμησαν τον κορυφαίο Βολιώτη ζωγράφο Πωλ Σουλικιά

τίμησαν-τον-κορυφαίο-βολιώτη-ζωγράφο-681969

Αφιέρωμα τιμής στον Πωλ Σουλικιά, τον Διεθνή Βολιώτη Εικαστικό και το σημαντικότερο ζωγράφο της διασποράς, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, ενώπιον πολλών Βολιωτών, οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής, που περιλαμβάνει στιγμές της ζωής του και συμπίπτει με τα 90α γενέθλια του τιμώμενου ζωγράφου, διοργανώθηκε από το Φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός – για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός».

Ο Πωλ Σουλικιάς προσήλθε στο χώρο της έκθεσης συνοδευόμενος από το γιό του, Αριστοφάνη και εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την έντονη συγκίνησή του για την έκφραση τιμής των παραπάνω φορέων, προς το πρόσωπό του. «Είναι πολύ ευχάριστη στιγμή για μένα και ειλικρινά, δεν περίμενα τέτοια υποδοχή» ανέφερε ο ίδιος, για να προσθέσει ότι οι εμπειρίες που συνέλλεξε στο διάστημα της παραμονής του στο εξωτερικό, είναι χαραγμένες με ανεξίτηλα χρώματα στην ψυχή του. Μέσα από τα έργα του θέλησε να δώσει «αισιοδοξία στον κόσμο», όπως επεσήμανε ο ίδιος, ανακαλώντας με έντονη νοσταλγική διάθεση τις εποχές της διεθνούς ζωγραφικής του διαδρομής.

Τον κορυφαίο ζωγράφο υποδέχτηκε, εκ μέρους των διοργανωτών η Ντία Μουτσινά, η οποία προλογίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι «ήταν ό,τι καλύτερο, ένα δώρο για τα γενέθλια των 90 χρόνων» του ζωγράφου.

Στη ζωή και το έργο του τιμώμενου καλλιτέχνη αναφέρθηκαν η Μαίρη Μιχαηλίδου, επίτιμη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος» και η Μάγδα Κουμπαρέλου, Ιστορικός Τέχνης, σκιαγραφώντας με θερμά λόγια τη διεθνή διαδρομή του Οδυσσέα των σύγχρονων καιρών», τη «σχεδιαστική του δεινότητα» και το «πολύμορφο, πολυσήμαντο, δυνατό και ειλικρινές έργο του», που «είναι πλημμυρισμένο με χρώμα» και «ακουμπάει σε όλες τις περιόδους της ζωής του».

Την επιμέλεια της έκθεσης είχαν ο γιός του ζωγράφου, Αριστοφάνης Σουλικιάς, με την Μάγδα Κουμπαρέλου και την Ελενα Νικηφόρου, αποτυπώνοντας σε εκατό έργα μια σημαντική δημιουργική διαδρομή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου