ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ψάχνουν από τα Νόμπελ τον Μπομπ Ντίλαν και εκείνος… σνομπάρει

ψάχνουν-από-τα-νόμπελ-τον-μπομπ-ντίλαν-851206

Ο θρυλικός τραγουδοποιός κέρδισε φέτος το Νόμπελ Λογοτεχνίας χωρίζοντας τον κόσμο όλο σε δυο στρατόπεδα: εκείνους που πιστεύουν ότι οι στίχοι είναι ποίηση και ως ποιητής καλώς βραβεύτηκε και εκείνους που ακόμη δεν μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ θεωρώντας ότι “τρελάθηκαν εκεί στη σουηδική ακαδημία”.

Πέρα όμως από τα ερωτήματα που γέννησε η βράβευσή του ως προς το αν αξίζει το Νόμπελ ή όχι, υπάρχει ένα άλλο, ακόμη πιο παράδοξο που προέκυψε τις τελευταίες μέρες.

“Νοιάζεται πραγματικά για το Νόμπελ ο Μπομπ Ντίλαν;”

Και το ερώτημα προκύπτει εύλογα καθώς αμέσως μετά τη βράβευσή του οι άνθρωποι της Σουηδικής Ακαδημίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του με κάθε δυνατό τρόπο, όμως αυτό, μέχρι τώρα στάθηκε αδύνατο.

“Τηλεφώνησα και έστειλα emails στον πιο στενό του συνεργάτη και έλαβα ευγενικές απαντήσεις”, εξήγησε η γραμματέας της Ακαδημίας στη βρετανική εφημερίδα Telegraph προσθέτοντας ότι “για τώρα αυτό είναι αρκετό”.

Αξίζει όμως να σημειωθεί και κάτι άλλο.

Την Πέμπτη, ημέρα που ανακοινώθηκε η μεγάλη τιμή, καθώς και Παρασκευή, ο Ντίλαν έδινε συναυλίες. Δεν είπε κουβέντα… Αντίθετα, ο Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones οι οποίοι επίσης είχαν συναυλίες το ανέφεραν αμφότεροι. Τελικά… όντως, τον νοιάζει καθόλου;;;;

(womenonly.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου