ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κατάμεστο το Θέατρο στο αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη

κατάμεστο-το-θέατρο-στο-αφιέρωμα-στον-701132

Αφιέρωμα τιμής στον μεγάλο ερμηνευτή των θρακιώτικων τραγουδιών Χρόνη Αηδονίδη διοργάνωσαν χθες το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

Ο κορυφαίος της Ελληνικής παράδοσης, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση, υπογραμμίζοντας ότι «νιώθω ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου, ανάμεσα σε φίλους, σε νέα παιδιά». Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές της χθεσινής εκδήλωσης και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τακτικά ανάλογες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Αηδονίδης υπογράμμισε ότι «η παράδοση δεν χάνεται ποτέ, γιατί η παραδοσιακή μουσική, ειδικότερα, είναι συνυφασμένη με την ιστορία και τη θρησκεία μας».

Ο ίδιος πρωτοστατεί επί 67 χρόνια στην προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης και χαρακτηρίζει «ευλογία» τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Οσον αφορά στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου η παράσταση αυτή η οποία προετοιμάστηκε από πολύ καιρό από τον επικεφαλής των χορευτικών ομάδων του ΛΕΒ, Γιάννη Πραντσίδη, και αποτέλεσε μια περιπλάνηση με χορούς, τραγούδια και σκοπούς σε τρεις περιοχές της Θράκης. Στην παράσταση σημαντικότατο ρόλο είχε η παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνο καθηγητή τον Βασίλη Αγροκώστα.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης, εκτός από τους πολυάριθμους χορωδούς του Μουσικού Σχολείου και τους χορευτές του ΛΕΒ, ήταν οι μουσικοί: Κοσμίδης Νεκτάριος – βιολί, Ελληνίδης Παναγιώτης – κλαρίνο, Κωνσταντινίδης Τριαντάφυλλος καβάλι – γκάιντα, Κοσμίδου Τασούλα – κρουστά, Κόκορης Αργύρης -λαούτο και ούτι, Μούτσελος Νίκος – γκάιντα και Αλταντσίδης Δημήτρης ακορντεόν. Τραγούδησαν οι Αγροκώστας Βασίλης και Αργύρης Κόκκορης.

Την επιμέλεια της παράστασης είχε η Εφορεία Χορού με επικεφαλής την Αννα Κουτσελίνη, την οργάνωση της ενδυματολογικής παρουσίασης είχε, αντίστοιχα, η Εφορεία της Γυναικείας Ιματιοθήκης με επικεφαλής την έφορο Ασπα Καπουρνιώτη, ενώ της Ανδρικής, η Κατερίνα Δουλκέρογλου.

Την επιμέλεια της παρουσίασης των χορευτικών ομάδων είχαν οι Γιάννης Πραντσίδης και Θανάσης Μπέας.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για τις πολυποίκιλες ανάγκες της προετοιμασίας της παράστασης, την οποία υποστήριξε ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, εκτός από σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΛΕΒ και τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, πρόσφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου