ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Τσαλαπάτα

εκπαιδευτικά-προγράμματα-για-παιδιά-711591

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (23-25 Σεπτεμβρίου) με θέμα «Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα», με πλούσιες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο και σε Μουσεία του Δικτύου του.

Ειδικότερα:

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (Βόλος)

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ώρες 10:30 – 13:30)

  • ΠειΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ: Παιχνιδιάρικα πειράματα, απολύτως ακίνδυνα, που έχουν σκοπό να κάνουν τα παιδιά να δουν με άλλο μάτι τις φυσικές επιστήμες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολικές ομάδες της Β’ και της Γ’ Γυμνασίου.
  • Το ελατάκι που δεν του άρεσαν τα φύλλα του: Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, δραματοποιούν σκηνές του παραμυθιού και καλούνται να παίξουν παντομίμα και να προβούν σε κλασικές ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού για μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (Νηπιαγωγείο-Β’ Δημοτικού).

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Μουσείο.

Με αφορμή τον εορτασμό των ΕΗΠΚ από τις 23 έως και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ.

Οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων του από τις 23 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου