ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες παραστάσεις όπερας στο Αχίλλειο

νέες-παραστάσεις-όπερας-στο-αχίλλειο-778349

Για πέμπτη χρονιά συνεχίζεται με νέες παραγωγές το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης για τη σαιζόν 2016 – 2017 με 70 χώρες σε έξι ηπείρους. Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Στην πόλη του Βόλου ανανεώνεται και πάλι η συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ από το Δήμο Βόλου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Όπως είναι γνωστό το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας, παρουσιάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» ( ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Η συμφωνία αυτή και η φετινή συνεργασία θα δώσει την ευκαιρία και πάλι στους φίλους της όπερας στην πόλη, αλλά και από τις γειτονικές πόλεις -ένα ειδικό κοινό φιλοτέχνων- να απολαύσουν αριστουργήματα της όπερας και του μπαλέτου.

Το νέο πρόγραμμα της Met Opera για την περίοδο 2016-17 είναι εκπληκτικό και περιλαμβάνει 10 μοναδικές παραστάσεις που θα εντυπωσιάσουν το κοινό και θα δώσουν την ευκαιρία για ακόμη μία χρονιά να παρακολουθήσουμε τα αριστουργήματα της λυρικής τέχνης, να δούμε συνεντεύξεις και σκηνές από τα παρασκήνια και να γνωρίσουμε τους κορυφαίους ηθοποιούς, μαέστρους, σκηνοθέτες και χορογράφους. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν οι εξής παραστάσεις:

1. Τριστάνος και Ιζόλδη (Wagner)

2. Ντον Τζιοβάνι (Mozart)

3. Η Αγάπη από Μακριά (Saariaho)

4. Ναμπούκο (Verdi)

5. Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Gounod)

6. Ρουσάλκα (Dvořák)

7. Λα Τραβιάτα (Verdi)

8. Ιδομενέας (Mozart)

9. Ευγένιος Ονιέγκιν (Tchaikovsky)

10. Ο Ιππότης του Ρόδου (Strauss)

Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα τις προηγούμενες σεζόν προβολής, παρά τη δύσκολη συγκυρία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης και βρίσκει μια διέξοδο σε υψηλής ποιότητας θεάματα. Το κοινό αγκάλισε με θέρμη την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, να φέρει δηλαδή αυτό το πρωτότυπο θέαμα στην Ελλάδα! Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», εξάντλησε τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων σε πολλές παραστάσεις.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο », τηλ. 2421025363, Τοπάλη 14

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου