ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορευτική εξόρμηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου στην Κρήτη

χορευτική-εξόρμηση-του-πολιτιστικού-792853

Αναχωρεί σήμερα Πέμπτη για την Κρήτη το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου προσκεκλημένο του Δήμου Χανίων και του Συλλόγου «Σταυραετοί» για να λάβει μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην παράδοση που πραγματοποιεί ο δήμος Χανίων.

Η 40μελής αποστολή του Συλλόγου αποτελείται από 30 χορευτές και χορεύτριες που συνοδεύονται από μουσικούς, τους δασκάλους Δημήτρη και Στέφανο Τραγουδάρα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Δεν είναι τυχαίο που επιλέχθηκε από τη Μαγνησία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου αφού το συγκεκριμένο χωριό έχει τον μεγαλύτερο τραγουδιστικό και χορευτικό πλούτο του Πηλίου.

Η βραδιά που θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του ο Σύλλογος του Κεραμιδίου θα είναι το Σάββατο 27 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία των Χανίων. Το πρώτο χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα παρουσιάσει τραγούδια και χορούς από το Κεραμίδι, ενώ το δεύτερο χορευτικό τμήμα θα παρουσιάσει χορούς Θεσσαλίας συνοδευόμενο από παραδοσιακή ορχήστρα.

Η αποστολή του συλλόγου κατά τη διαμονή της στα Χανιά θα επισκεφτεί τα διάσπαρτα μνημεία και το περίφημο Βενετσιάνικο λιμάνι, τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, τις εντυπωσιακές παραλίες και βέβαια θα γευτεί τη φημισμένη κρητική κουζίνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου