ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ στη Σκόπελο

φεστιβάλ-στη-σκόπελο-793986

Διοργανώνεται στη μνήμη του Διαμαντή Παλαιολόγου

Εθελοντές, διοργανωτές, χορευτές, τεχνικοί και όλοι οι Σκοπελίτες προετοιμάζονται για το μεγάλο χορευτικό πολιτιστικό γεγονός, που θα λάβει χώρα στη Σκόπελο στις 27, 28 και 29 Αυγούστου.

Για τέσσερις ημέρες και τρεις βραδιές το πανέμορφο νησί των Σποράδων υποδέχεται εκατοντάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το εξωτερικό καθώς και ομογενείς στη μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού. Την γιορτή, που γίνεται κάθε χρόνο προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδασκάλου, Διαμαντή Παλαιολόγου και πλέον έχει καθιερωθεί ως σημαντικός χορευτικός θεσμός της χώρας μας.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European Folklore Festival Association, έχει χαρακτηριστεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ενώ έχει εμπνεύσει και την δημιουργία αρκετών παρόμοιων εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠΛΕΓΜΑ και την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο δήμος Σκοπέλου αγκαλιάζουν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, θέτοντας το φεστιβάλ υπό την αιγίδα τους.

Για το φεστιβάλ που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη Σκόπελο, εργάζονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 60 εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ φοιτητές από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία έχουν εκπονήσει πρακτική άσκηση στο πλαίσιο του. Για το 2016 θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα, Κύπρο, Ουκρανία και Νεπάλ.

Στο φεστιβάλ δίνουν κάθε χρόνο το παρών 600 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και φοιτητές και σπουδαστές από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι εργάζονται για αυτό ή εκπονούν ακαδημαϊκές εργασίες. Ταυτόχρονα το φεστιβάλ έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία ως καλή πρακτική.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου και των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου