ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια πρεμιέρα: Η Όπερα του Παρισιού μετακομίζει στις Κυκλάδες

παγκόσμια-πρεμιέρα-η-όπερα-του-παρισι-798646

Δεν είναι μόνο η παρουσία νέων χορευτών μπαλέτου από την Όπερα του Παρισιού αλλά και η παρουσίαση των έργων Caspian Suite και Medianoche σε παγκόσμια πρεμιέρα που την Κυριακή 21 Αυγούστου (ώρα 21.00) τραβά τα βλέμματα στο γκαλά μουσικής και χορού στο Aνοιχτό Θέατρο Άνδρου στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ του νησιού με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Παντελή Βούλγαρη.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ συγκέντρωσαν αξιόλογους χορευτές, τα ανερχόμενα αστέρια του μπαλέτου από την Όπερα του Παρισιού: Τον Allister Madin, ο οποίος κατέχει τη βαθμίδα «Sujet» στην ιεραρχία των χορευτών μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, τους Roxane Stojanov, Mickaël Lafon και Matthieu Botto, οι οποίοι κατέχουν τη βαθμίδα «Coryphée», την Camille de Bellefon που κατέχει τη βαθμίδα «Quadrille» και τη Laura Fridman, σολίστ μπαλέτου κι απόφοιτη του πανεπιστημίου του Γέιλ, καθώς και τέσσερις μουσικούς, την Tsuey Ying Taï η οποία παίζει κρουστά στην ορχήστρα της Όπερας του Παρισιού, την Ellina Akimova, πιανίστρια στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, τον σαξοφωνίστα Eric Tallet και τον Jean-Marc Kérisit, παίκτη εγχόρδων, βιολιού και βιόλας.

Ωστόσο, οι καλλιτέχνες φέρνουν μαζί τους στο Ανοιχτό Θέατρο της Άνδρου τον αέρα των θρυλικών Ballet Russes, τα οποία έφεραν την επανάσταση στον Γαλλικό χορό το 1909 στο θέατρο Châtelet και συνέχισαν να καθορίζουν τον χορό στις επόμενες δεκαετίες. Μετά από έναν αιώνα, η λάμψη τους ανάβει πάλι μέσα από τις εμπνευσμένες δημιουργίες των καλλιτεχνών. Μέσα από αυτή την αφοσίωση γεννήθηκαν οι μουσικές συνθέσεις της Ellina Akimova και οι χορογραφίες των Allister Madin, Guy Poggioli και Laura Fridman.

Εδώ και καιρό, ο Rémy Deshayes ανέμενε να παρουσιάσει το γκαλά στο φυσικό περιβάλλον της Άνδρου, το οποίο αποτελεί πλέον το ιδανικό σημείο για τη φιλοξενία αυτής της νέας διεθνούς παράδοσης. Ο Deshayes εμπιστεύτηκε στα χέρια του Eric de Mikhnévitch το πρόγραμμα του γκαλά το οποίο αποτελείται από τρία μέρη, υπό την επίβλεψη των Ellina Akimova (μουσική) και των Jennifer Goubé και Allister Madin (χορογραφίες).

Οι πρώτες χορογραφίες θα παρουσιάσουν τις ρίζες της παράδοσης του μπαλέτου, καθώς και τη διατήρηση αυτής της παράδοσης μέσα από την τακτική εξάσκηση και την έμφαση στην ομορφιά και στην τέρψη. Θα ακολουθήσουν ρομαντικές ιστορίες αγάπης κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου