ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ζωή είναι ωραία

η-ζωή-είναι-ωραία-435564

Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση του έργου «Η ζωή είναι ωραία» που σημείωσε μεγάλη επιτυχία από τα εκπαιδευτικά τμήματα της Πειραματικής Σκηνής κλείνει αυλαία μετά από τις δύο παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 14 και το  Σάββατο 15 Μαΐου, στις 9.00 μ.μ. στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Η Πειραματική Σκηνή στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θεατρικής έκφρασης και παιδείας που πραγματοποιεί, παρουσιάζει τρεις μονόπρακτες κωμωδίες σε ενιαία παράσταση. Πρόκειται για τα έργα «Ο μακαρίτης» του Β. Κολοκοτρώνη, «Μαύρη παρηγοριά» και «Δίδονται μαθήματα ταγκό» του Ν. Λάσκαρη. Τα έργα, μολονότι γραμμένα πριν από δεκαετίες, ξεχωρίζουν για την επικαιρότητα και τις διαχρονικές αλήθειες που παρουσιάζουν, αναφορικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, τις μικρότητες, την υποκρισία, τις κρυφές επιθυμίες και τις κοινωνικές συμβάσεις, που ταλανίζουν τους ανθρώπους κάθε εποχής.
Οι συγκεκριμένες παραστάσεις αποτελούν το επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται στην Πειραματική Σκηνή από τον Οκτώβριο του 2009, τόσο στα «Βιωματικά σεμινάρια θεάτρου», όσο και στα «Θεατροταξίδια» μέσα από θεωρητική κατάρτιση, πρακτικές ασκήσεις, σκηνική διδασκαλία και διδασκαλία λόγου και θεατρικής έκφρασης, θεατρικού παιχνιδιού κ.α. Οι μαθητές των εκπαιδευτικών τμημάτων προσεγγίζουν τα κείμενα των έργων με μια φρέσκια ματιά και προσφέρουν στο κοινό δυο ώρες άφθονου γέλιου και ουσιαστικής ψυχαγωγίας.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική επιμέλεια Βάσω Μπέλιου, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Συνοδή Φουκαλά. Από τα «Θεατροταξίδια» τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Κατερίνα Χατζηαποστόλου, Ανδρομάχη Ζούμπου, Κατερίνα Γιόλα, Ουρανία Γιόλα, Μαρία Πανταζή, Ζακελίνα Ματή, Νικολέτα Μαργιέλου, Αναστασία Συργιάννη, Μαρία Λεβαντή, Μελίνα Ζάχου, Κωνσταντίνος Πασιάς. Από τα «Βιωματικά σεμινάρια θεάτρου» τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Αναστασία Καραπαναγιώτου, Τάκης Ρεζάν, Μαρία Κολίτσα, Άγγελος Κάβουρας, Νεκτάριος Παπαχατζής, Ευαγγελία Χαρίτου, Γεωργία Κορεντίου, Ελένη Μπακίρη, Αγγελική Νικολάου, Βαρβάρα Δεμίρη, Χαρούλα Νικολάου, Γεωργία Καλπύρη. Στα «Θεατροταξίδια» την διδασκαλία έκαναν οι Βάσω Μπέλιου (παιδαγωγός- ηθοποιός) και η Νότα Κοντού (κοινωνιολόγος- ηθοποιός). Στα «Βιωματικά σεμινάρια» την διδασκαλία ανέλαβε ο Δημήτρης Πανταζής (ηθοποιός-σκηνοθέτης). Υπενθυμίζεται ότι οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου