ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γνωστοί κιθαριστές στο Βόλο

γνωστοί-κιθαριστές-στο-βόλο-821681

Στο διάστημα από 7 έως 9 Ιουλίου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Κιθάρας

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 7-9 Ιουλίου.

Περισσότεροι από 100 κιθαριστές από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν στο 33ο, συνεχόμενο Φεστιβάλ Κιθάρας (χειμώνα – καλοκαίρι), που διεξάγεται και φέτος, στον Βόλο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχει ο διεθνούς φήμης Βολιώτης συνθέτης και σολίστ κιθάρας Γιώργος Φουντούλης.

Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι «ο Θρύλος της κιθάρας», Βαγγέλης Μπουντούνης, ο οποίος μαζί με την Μάρω Ραζή και τους String Demons, δίνουν μια διαφορετική αίγλη στην διοργάνωση.

Στο Φεστιβάλ, θα εμφανισθεί και, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στην μεγάλη συναυλία του Φεστιβάλ με τίτλο «100 Κιθάρες για τη Μαγνησία», στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», όπου θα συμπράξουν ως σολίστ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, με δισκογραφία στην Sony Classical, Στέλιος Γκόλγκαρης, ο διεθνούς φήμης σολίστ, Μιχάλης Σουρβίνος, ο κορυφαίος Έλληνας φλαμενκίστας Σπύρος Τσιώλης και φυσικά ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιώργος Φουντούλης.

Συμμετέχουν επίσης το Κιθαριστικό Ντουέτο της Sony Classical, Stelios & Vassilis και οι ξένοι σολίστ, Ronald Hoffman και Enrique Gule.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν ενεργά οι διακεκριμένοι σολίστ και καθηγητές: Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Νίκος Κουτρής, Κατερίνα Καρυώτη, καθώς και οι νεαροί πολυβραβευμένοι σολίστ, Χριστόδουλος Μπενετάτος και Κυριακή Μάινα.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανισθούν επίσης οι κιθαριστικές ορχήστρες, της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Ανατ. Μακεδονίας υπό την Διεύθυνση του Αντώνη Μιτζή, Δράμας υπό την Διεύθυνση της Νίκης Ζάκα, Δυτ. Μακεδονίας υπό την Διεύθυνση του Ισίδωρου Αντωνίου, Καστοριάς υπό την Διεύθυνση της Γιούλας Αντωνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου