ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινά υφαντά και κεντήματα από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

καλοκαιρινά-υφαντά-και-κεντήματα-από-825357

Εκθεση με δημιουργίες γεμάτες χρώματα, σχέδια και φαντασία, άλλες με παραδοσιακά μοτίβα και άλλα με μοντέρνα, που αποτυπώνουν την τέχνη των παραδοσιακών τεχνών που εξυφαίνονται στα εργαστήρια του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, παρουσιάζεται με αφορμή το τέλος της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου.

Η έναρξη λειτουργίας της ενδιαφέρουσας αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Μαρία Γκέκου» στα εργαστήρια χειροτεχνίας, επί των οδών Δον Δαλεζίου και Ρ. Φεραίου. Η είσοδος είναι ανοικτή για όλους.

Υφαντά παντός τύπου, πουγκάκια, σουπλά υφασμένα με χόρτο, τσάντες χειρός και νεσεσέρ, επιτοίχια πανό, έργα πλεκτικής και ραπτικής και πολλά άλλα δια χειρός του Λυκείου. Κεντήματα με την τέχνη του λασέ και του μακραμέ σε ποικίλες εφαρμογές, σελιδοδείκτες, διακοσμητικά, μπουκάλια, μικρά κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να θαυμάσουν όμορφα υφαντά, διακοσμητικά αντικείμενα, ευφάνταστα χρηστικά είδη για το σπίτι και το εξοχικό, που αποτυπώνουν την καλαισθησία, την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές αυτές τέχνες. Παράλληλα δίνεται μια καλή ευκαιρία για ευφάνταστα, διακοσμητικά, χρηστικά και οικονομικά δωράκια με γεύση θάλασσας και καλοκαιριού, αγάπης και προσφοράς, από τις μικρές και μεγαλύτερες κυρίες που δοκιμάζονται στο χώρο αυτό ασκώντας τις δεξιότητές τους στις παραδοσιακές αυτές τέχνες.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως και την Παρασκευή 1 Ιουλίου, κάθε μέρα, εκτός του σαββατοκύριακου, στις ώρες: το πρωί: από τις 10.00 έως τις 13.00 και το απόγευμα από τις 19.00 έως τις 21.00

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου