ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πηγή έμπνευσης το βιβλίο

πηγή-έμπνευσης-το-βιβλίο-851206

Περισσότεροι από 1.200 νεαροί καλλιτέχνες συμμετείχαν στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς με θέμα «Άνθρωπος και βιβλίο: δύο λέξεις, ένας κόσμος», ένα θέμα που προκύπτει από τη σκέψη ότι τα βιβλία και οι άνθρωποι έχουν κοινά σημεία, το περιεχόμενο και των δύο έχει μεγαλύτερη σημασία από την εμφάνισή τους και η υπόσταση και των δύο είναι ταυτοχρόνως τόσο υλική όσο και διανοητική. Νεαροί καλλιτέχνες ηλικίας 5-15 ετών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό με τις ατομικές τους συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου – 23 Απριλίου» εορτάστηκε στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα, ως ημέρα γνωριμίας με τη νέα Βιβλιοθήκη, όπου είχαν αναρτηθεί οι συμμετοχές όλων των έργων. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 17:00- 21:00, και το πρωί κατόπιν συνεννόησης με την κ. Εύα Σουτραλή στο 6979-274988, και το Σάββατο και Κυριακή 10.00-13.00 και 17.00-21.00. Εκτός από τα βραβεία και τους επαίνους που θα δοθούν στις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού, που προέκυψαν από μία 6μελή επιτροπή έγκριτων εκπαιδευτικών – καλλιτεχνών του τόπου μας, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ψηφίζουν τα έργα που τους αρέσουν και από αυτές τις ψήφους θα αναδειχθεί και το «βραβείο κοινού». Οι απονομές των βραβείων των καλύτερων έργων και το «βραβείο κοινού» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Μαΐου με το κλείσιμο της έκθεσης. Την ίδια μέρα, Κυριακή 9 Μαΐου στις 20.00, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς, θα γίνει η Προβολή, ενός ξεχωριστού, φωτογραφικού ντοκουμέντου του Γιάννη Γερόπουλου: Το ταξίδι του Ιάσονα.
Παράλληλα μία ομάδα μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου (Φ.Λ.Β.), με τους: Αργύρη Ζαφειρίδη, Γιάννη Κοϊνάκη, Νατάσα Καρακατσάνη, Θόδωρο Πατακιούτη, Λευτέρη Πλαβό, Γιάννη Τζίμα, Δημήτρη Τσιουβάκα και τον αυτόνομο φωτογράφο Νίκο Σπανό εκθέτουν στο φουαγιέ της βιβλιοθήκης φωτογραφίες τους πάνω στο ίδιο θέμα του διαγωνισμού ζωγραφικής, δηλαδή «Άνθρωπος και Βιβλίο: δυο λέξεις, ένας κόσμος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου