ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπαλτάς: Το Μέγαρο Μουσικής θα προχωρήσει κανονικά και δημιουργικά

μπαλτάς-το-μέγαρο-μουσικής-θα-προχωρή-839407

Τη διαβεβαίωση ότι «το Μέγαρο Μουσικής θα προχωρήσει πολύ κανονικά και δημιουργικά», έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού, αναφορικά με τις ανησυχίες που διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μεταξύ των προβλημάτων που συνεχίζουν να ταλανίζουν το Μέγαρο Μουσικής είναι και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί του.

Αναφορικά με το ζήτημα αυτό ο κ. Μπαλτάς άφησε να εννοηθεί ότι θα αντιμετωπιστεί σε κάποιο έστω βαθμό μέσω των χρημάτων που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από την εκταμίευση της δόσης και τα οποία θα προορίζονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως είπε σχετικά, «θα πληρωθούν κάποιες από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των εποπτευόμενων φορέων (από το ΥΠΠΟ) και άρα οικονομικά η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη».

Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος προς τον Αρ.Μπαλτά τού υπενθύμισε ότι το κόμμα του ψήφισε την νομοθετική ρύθμιση που εισηγήθηκε ο ίδιος προκειμένου να σωθεί το Μέγαρο -«σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς εταίρους σας», όπως του είπε- και ως εκ τούτου «έχουμε ευθύνη για την πορεία υλοποίησης όσων προβλέπει ο νόμος».

«Ενώ επαινέσατε τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Ι.Μάνο, τον αλλάξατε. Βάλατε τον κ. Θεοχαράκη που είχε κάποια θέματα για την διοικητική του επάρκεια, κακώς λέμε εμείς, αλλά πρέπει να τον στηρίζουμε» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας πως «αν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα αρχίσει να δημιουργείται μια νέα μαύρη τρύπα που δεν θα μπορεί η Βουλή να καλύψει. Άρα ο μη δυνάμενος να διοικήσει έχει και ποινικές ευθύνες».

«Μην τον δούμε λοιπόν στην φυλακή», σημείωσε.

Απαντώντας ο κ. Μπαλτάς είπε ότι «διορίσαμε ένα ΔΣ που συνέρχεται κανονικά κα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα χωρίς αυτή τη στιγμή να έχει παρουσιάσει έλλειμμα». «Η θέση μου δεν είναι να παρεμβαίνω, αλλά για να βοηθήσω όταν παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί τέτοια προβλήματα», πρόσθεσε.

Αναφορικά δε με τον κ. Θεοχαράκη τόνισε ότι «είναι απολύτως επαρκής αν όχι υπερεπαρκής για να δρομολογήσει ευνοϊκά το μέλλον του Μεγάρου».

Και σημείωσε ότι «η όλη αντίληψη είναι ότι ο πολιτισμός δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεση στη Βουλή -θέμα πολιτικής είναι η διασφάλιση όρων για την απρόσκοπτη καλλιτεχνική δημιουργία». Διαβεβαίωσε δε ότι «το Μέγαρο προχωρά κανονικά» και «οι εκδηλώσεις του προσελκύουν κόσμο, κυρίως νέο κόσμο και όλες οι ενδείξεις είναι ότι το Μέγαρο θα προχωρήσει πολύ κανονικά και δημιουργικά».

«Τέτοιο Οργανισμοί δεν διοικούνται με τα μάτια αλλά με καθημερινή συνεχή παρουσία», του είπε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι πολλά ζητήματα οργάνωσης και διαχείρισης έχουν πάει πίσω (προϋπολογισμός κλπ.), ενώ ρώτησε αν θα λειτουργήσει και αυτό το καλοκαίρι ο κήπος του Μεγάρου, όπου χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του.

Αναφορικά με τα προβλήματα των εργαζομένων κάλεσε τον κ. Μπαλτά «να δείτε το ΔΣ των εργαζομένων να σας πει τι συζητάνε με τον κ. Θεοχαράκη».

Εξέφρασε δε την ευχή «να έχει δίκιο ο υπουργός και οι δικές μου ανησυχίες να μην είναι απόλυτα θεμελιωμένες».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου