ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορωδιακή εξόρμηση

χορωδιακή-εξόρμηση-840941

Στη Σερβία η χορωδία των κληρικών της Μητρόπολης Δημητριάδος

Στη Σερβία ταξίδεψε η πρότυπη χορωδία των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από 24-27 Μαΐου προσκεκλημένη της Ιεράς Επισκοπής Βρανίων, της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η χορωδία – μοναδική στο είδος της στον Ελλαδικό χώρο – πραγματοποίησε δύο εμφανίσεις, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και αποκομίζοντας το θερμό χειροκρότημα και τους επαίνους των ακροατών της.

Η πρώτη εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βρανίων, σε εκδήλωση – αφιέρωμα στους Αγίους αυταδέλφους Ισαποστόλους και Φωτιστές των Σλάβων Κύριλλο και Μεθόδιο, παρουσία πολλών Κληρικών, των Αρχών της πόλης και μεγάλου φιλόμουσου κοινού.

Η δεύτερη εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στη Γκαλερί της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, στο Βελιγράδι, παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βελιγραδίου & Πάσης Σερβίας κ. Ειρηναίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, πολλών μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Σερβίας, του Πρέσβη της Ελλάδος στο Βελιγράδι κ. Κων/νου Οικονομίδη, και πλήθους φιλόμουσων Σέρβων και Ελλήνων ακροατών. Στην ίδια εκδήλωση εμφανίστηκε και η Μεικτή Χορωδία της Νέας Αγχιάλου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Διαμαντόπουλου.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις συνύπαρξης και βαθιάς φιλίας των δύο λαών και Εκκλησιών και απηύθυνε πρόσκληση στον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας να επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ως Πατριάρχης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Μακ. Πατριάρχου κ. Ειρηναίου, ο οποίος σημείωσε ότι «επικυρώνουμε την ιστορική σχέση και φιλία των δύο λαών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου