ΕΞΟΔΟΣ

Ανάβουν τα φώτα της «Εξωραϊστικής»

ανάβουν-τα-φώτα-της-εξωραϊστικής-843303

Αρχίζει σήμερα ο κύκλος προβολών του ιστορικού θερινού σινεμά – Αφιέρωμα στον Ντε Κίρικο στις 11 Ιουλίου

Ογδόντα έξι χρόνια ζωής συμπληρώνει ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος του Βόλου, «Εξωραϊστική», ο οποίος θα ανάψει και φέτος τα φώτα του από σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου, με την Ιρλανδοκαναδέζικη ταινία «Δωμάτιο» που θα προβληθεί στις 9.30 το βράδυ. Στις 11 Ιουλίου, αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τον Ντε Κίρικο και προβολή ταινίας στον ίδιο χώρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου.

Ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος της περιοχής μας, θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του στο κινηματογραφόφιλο κοινό, προβάλλοντας ενδιαφέρουσες ταινίες και εντάσσοντας δύο πρεμιέρες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά του, κάθε Πέμπτη και κάθε Δευτέρα, με δημιουργίες από τον Ευρωπαϊκό και ποιοτικό σινεμά.

Η 33χρονη παράδοση που δημιούργησε ο αξέχαστος Θανάσης Πολίτης, συνεχίζεται με τον ίδιο πάντα ζήλο από την οικογένειά του. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Πολίτη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «συνεχίζουμε την παράδοση με υψηλές προσδοκίες και ταινίες που προσελκύουν το ενδιαφέρον των φίλων του σινεμά, από τον ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό κινηματογράφο». Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 6 ευρώ, φοιτητικά και ανέργων 5 ευρώ, «με ψηφιακή προβολή και ήχο κρυστάλλινο» όπως τονίζει η Μαρία Πολίτη, η οποία προσθέτει ότι ο χώρος διατηρείται αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου.

Ημερίδα για τον Ντε Κίρικο

Ημερίδα αφιερωμένη στον Τζιόρτζιο ντε Κίρικο και προβολή του Ντοκιμαντέρ «Aenigma est»: Αφιέρωμα στον ζωγράφο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο διοργανώνονται τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στην «Εξωραϊστική» και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει μια προβολή διάρκειας 8 λεπτών με αρχειακό υλικό της πόλης του Βόλου πριν το 1955. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Δημήτρη Μαυρίκιο και τους συντελεστές της ταινίας. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Το Θέατρο της Εμπειρίας, σε συνδιοργάνωση με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρουσιάζει για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, από 30 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Βόλου 2016, που επιδιώκει να γίνει θεσμός σε διεθνή κλίμακα, αναδεικνύοντας την παράδοση και πολιτιστικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και να φέρει το Βόλο στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου