ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του π. Αλέξανδρου Σαγάνη

κυκλοφόρησε-το-βιβλίο-του-π-αλέξανδρο-14184

«Το μυστήριο του θανάτου και της όντως ζωής» τιτλοφορείται το βιβλίο του π. Αλέξανδρου Σαγάνη, εφημέριου του ιερού ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών του παλαιού κοιμητηρίου, το οποίο προσφέρει παρηγοριά και παράλληλα δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Οπως σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου «στο πέρασμα των αιώνων πολλοί φιλόσοφοι και στοχαστές προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να ερμηνεύσουν τη ζωή και το θάνατο. Και για μεν τη ζωή δόθηκαν απαντήσεις που πολλές φορές κάλυπταν τις αναζητήσεις του ανθρώπου. Εκεί όμως που όλοι στάθηκαν τραγικά αδύναμοι ήταν στο ζήτημα της ερμηνείας του θανάτου. Ο θάνατος παρέμενε για την ανθρώπινη φιλοσοφική σκέψη το φοβερότερο μυστήριο που για κάποιους σήμαινε το οριστικό τέλος της ζωής, για άλλους το πέρασμα, δια του θανάτου, του ανθρώπου, σε άλλη κατάσταση στη γη (μετεμψύχωση) και για ελάχιστους το πέρασμα σε μια άλλη ζωή. Οι φιλοσοφικές απαντήσεις μάλλον περιέπλεκαν και αύξαναν την αγωνία και τα ερωτηματικά. Αυτό συνέβαινε επειδή κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει με εμπειρία για το θάνατο. Κανείς δεν πέθανε και μετά να αναστηθεί. Εκτός από Εναν. Και αυτός είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός».

Παράλληλα ο π. Αλέξανδρος υπογραμμίζει ότι «όταν η Εκκλησία μιλάει για τον θάνατο, δεν το κάνει για να τρομάξει τους ανθρώπους και να τους δημιουργήσει πανικό, αλλά για να τους βοηθήσει να τον υπερβούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου