ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οπερα στο Αχίλλειο

οπερα-στο-αχίλλειο-26412

Ο «Ρομπέρτο Ντεβερέ» του Donizetti από τη Μετροπόλιταν

Απευθείας μετάδοση όπερας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 16 Απριλίου στις 19:55 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος, από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πρόκειται για το αριστούργημα «Ρομπέρτο Ντεβερέ »του G. Donizetti, την τελευταία όπερα της «Τριλογίας των Τυδώρ» του Donizetti, που επικεντρώνεται στην ενήλικη πια βασίλισσα Ελισάβετ Α’, που αναγκάζεται να υπογράψει τη διαταγή θανάτου του ευγενούς που αγαπά.

Ο Sir David McVicar, που σκηνοθέτησε τις πρεμιέρες στη ΜΕΤ της Αννα Μπολένα και της Μαρία Στουάρντα, επιστρέφει για να σκηνοθετήσει το τελευταίο μέρος της τριλογίας. Η φημισμένη σοπράνο του μπελκάντο Sondra Radvanovsky θα ερμηνεύσει την Ελισάβετ την Α’ στο Ρομπέρτο Ντεβερέ. Εμφανίζονται ακόμα ο Matthew Polenzani στον ομώνυμο ρόλο, η Elina Garanca ως Σάρα, δούκισσα του Νότιγχαμ και μυστική αντίζηλος της βασίλισσας, και ο Mariusz Kwiecien ως δούκας του Νότιγχαμ.

Ο Maurizio Benini διευθύνει αυτές τις πρώτες παραστάσεις του έργου που εμφανίστηκαν ποτέ στη ΜΕΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για εγγραφή στο Met In Greece Club οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Το ταμείο του κινηματοθεάτρου «Αχίλλειο» ανοίγει μια ώρα πριν την προβολή της όπερας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου