ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καντάδες και αρέκιες

καντάδες-και-αρέκιες-78256

Aρωμα Ζακύνθου σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου στο θέατρο της παλιάς Ηλεκτρικής

Οσοι δακρύζουν ακόμη με τα παλιά όμορφα τραγούδια, οι φίλοι της καντάδας, του τετράφωνου τραγουδιού, του μαντολίνου και της κιθάρας, της βαρκαρόλας και της αρέκιας θα ζήσουν μια αξέχαστη βραδιά σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου στο θέατρο της παλιάς Ηλεκτρικής στις 20.30.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με τη συνεργασία και υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δήμου Βόλου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην ελληνική αποκριά και στη μουσική παράδοση των Επτανήσων, με προσκαλεσμένο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακινάδου Ζακύνθου και με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου με αποκριάτικα τραγούδια της Σκοπέλου. Αρέκιες είναι λαϊκά τραγούδια με ιδιαίτερο στυλ που τα συναντούμε και στα υπόλοιπα νησιά της Επτανήσου. Οι καντάδες που λέγονται και σερενάτες είναι το δημοφιλέστερο είδος της έντεχνης επτανησιακής μουσικής. Είναι παλιά παραδοσιακά πολυφωνικά μουσικά για χορωδία και τραγουδιούνται με συνοδεία κιθάρας και μαντολίνου. Οι καντάδες που λέγονται και σερενάτες είναι το δημοφιλέστερο είδος της έντεχνης επτανησιακής μουσικής. Είναι παλιά παραδοσιακά πολυφωνικά μουσικά για χορωδία και τραγουδιούνται με συνοδεία κιθάρας και μαντολίνου.

Οι στίχοι έχουν ερωτικό περιεχόμενο αναδεικνύουν την «μαγικά ρομαντική» στιγμή του ομολογημένου έρωτα. Είναι η στιγμή που ο κανταδόρος εκτίθεται κάτω από το μπαλκόνι της αγαπημένης του, που ακόμη κι’ αν δεν ενδώσει ερωτικά θα μείνει γοητευμένη για πάντα.

Εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 5 ευρώ.

Για πληροφορίες συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται (11.00-14.30) στη Γραμματεία του ΛΕΒ (Κοραή 79) και στα τηλέφωνα 2421033938 και 2421305753.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου