ΛΑΡΙΣΑ

Στο επίκεντρο ο κινηματογράφος

στο-επίκεντρο-ο-κινηματογράφος-100230

Ανοίγει αυλαία το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

Θεσμό αποτελεί το 8ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα από 20 έως 28 Φεβρουαρίου 2016, σε μια σειρά από χώρους σε όλη την πόλη, με τη συμμετοχή δημιουργών και από τη Μαγνησία.

Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται και φέτος από την «Artfools», τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, εθελοντών, ιδιωτών αλλά κυρίως του κοινού.

Το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες: Το Διεθνές διαγωνιστικό ταινιών μικρού μήκους, με προβολές ταινιών από την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο γενικότερα, το Ελληνικό διαγωνιστικό, με ταινίες ελλήνων δημιουργών, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών, τα Αφιερώματα και τα εργαστήρια – σεμινάρια-master class. Ολες οι προβολές και οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ ξεχωριστό αφιέρωμα θα υπάρχει στη μεταναστευτική κρίση, θέμα που απασχολεί την διεθνή κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα.

Τα Victoria cinemas θα είναι και φέτος ο κεντρικός χώρος των προβολών, προβολές όμως θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Χατζηγιάννειο, στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μικρό Θέατρο, στο Stage, στο Λίντο, στο Μεταλλουργείο, στο Kaveh Kanes, στο ξενοδοχείο Metropol, αίθουσες οι οποίες διατίθενται για το φεστιβάλ, ώστε να γίνεται πράξη το «όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά».

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου παρευρέθηκαν ο Κώστας Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Πάνος Σάπκας αντιδήμαρχος Λαρισαίων, η Αντα Σαρτζή πρόεδρος Artfools, η Χρύσα Βουλγαράκη διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου, ο Βελισσαρίου Ευστάθιος αντιπρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας. Παρόντες ακόμα στη συνέντευξη Τύπου ήταν η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κα Ψάρρα, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ κ. Τάσος Γούσιος καθώς και οι εθελοντές και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου