ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα ταινία γίνεται «ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»

νέα-ταινία-γίνεται-ο-χριστός-ξαναστα-106561

Μια σύγχρονη εκδοχή της ταινίας «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» φιλοδοξεί να γυρίσει ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης μετά την συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κρήτη.

Η συμφωνία επισφραγίστηκε σήμερα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, της κληρονόμου του πατρός της των δικαιωμάτων των εκδόσεων Καζαντζάκη, Νίκης Σταύρου, του κ.Στασινάκη εκ μέρους της διεθνούς εταιρείας φίλων Καζαντζάκη και του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, αλλά και του Ν.Ματζαπετάκη εκ μέρους του Μουσείου Ν.Καζαντζάκη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ευτυχής που θα προχωρήσει το σημαντικό αυτό βήμα με τη διαμεσολάβηση της περιφέρειας, ενώ η κ.Σταύρου ανέφερε: «Αφηνόμαστε στα χέρια ενός πολυτάλαντου και πολύ σπουδαίου σκηνοθέτη για να δημιουργήσει αυτή την ταινία με βάση το έργο του Καζαντζάκη που ειναι επίκαιρο όσο ποτέ λόγω του προσφυγικού. Μακάρι να ήταν εδώ ο ίδιος ο Καζαντζάκης, να μας πει το πως και το γιατί, να δει αυτά που συμβαίνουν σήμερα και αναρωτήθηκε… Άραγε ο Χριστός είναι καταδικασμένος να σταυρώνεται πάντα;»

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης ανέφερε πως «δεν υπάρχει δημιουργός στην Ελλάδα που δε θα σκεφτόταν να κάνει ένα έργο του Καζαντζάκη». Μετά το «Νησί», όπως είπε ο ίδιος είχε μια συνάντηση με την κυρία Σταύρου με την οποία συζήτησαν το ενδεχόμενο να κάνουν κάτι για τον Καζαντζάκη. Αποκάλυψε μάλιστα ότι στη διαμόρφωση του σεναρίου θα συμμετέχει και η Νίκη Σταύρου, ενώ όπως είπε τα γυρίσματα θα γίνουν κυρίως στην Κρήτη, με τα χρήματα να προέρχονται εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Κρητικός σκηνοθέτης εξέφρασε τη χαρά του που έχει υποστηρικτές όπως η Περιφέρεια και για το ότι του δίνονται τα δικαιώματα να κάνει την ταινία. Τόνισε την απήχηση που έχουν ως και σήμερα όσα έγραψε ο Καζαντζάκης και καλεί τον κόσμο να διαβάσει ξανά το “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται” για να αντιληφθεί πόσο σημαντικά και επίκαιρα ειναι αυτά που λέει ο Καζαντζάκης.

Ο κ.Στασινάκης έπλεξε το εγκώμιο του μεγάλου συγγραφέα και διανοητή, τονίζοντας το επίκαιρο νόημα των έργων του.

cretalive

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου