ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικόνες από την Αιθιοπία

εικόνες-από-την-αιθιοπία-108434

Ο φωτογραφικός χειμώνας επανέρχεται στο Καφέ 4 Εποχές και θα ταξιδέψει τους φίλους της εικόνας στην καρδιά της Αφρικής, στην Αιθιοπία. Ενα ταξίδι διαφορετικό, σε τόπο και σε χρόνο, στο σήμερα, στο χθες και στο βάθος των αιώνων, ένα ταξίδι με πολύ χρώμα και πολύ φαντασία, θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη) αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στις 21:00.

Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Η Αιθιοπία, είναι μια μεγάλη χώρα της Αφρικής, η μοναδική που δεν κατακτήθηκε από τους Ευρωπαίους και δεν έγινε ποτέ αποικία, πλην μιας πενταετίας το 1936 από το Μουσολίνι. Αποτελείτε από πολλές φυλές, με δική τους γλώσσα και πολιτισμό.

Στην απομακρυσμένη κοιλάδα Ομο, όπου έχουν βρεθεί τα αρχαιότερα γνωστά απομεινάρια του Homo sapiens, ζουν αυτόχθονες φυλές που ζωγραφίζουν το σώμα τους με κονιοποιημένα ορυκτά για χιλιετίες. Στην Κάτω κοιλάδα του Ομο της νοτιοδυτικής Αιθιοπίας, διαμένουν πάνω από 500.000 αυτόχθονες. Πολλοί είναι αγρο-κτηνοτρόφοι που ζουν κοντά σε ποτάμια ή λίμνες κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, και επιστρέφουν στα λιβάδια, όταν έρθουν οι βροχές. Οι νέοι άνδρες έχουν την ευθύνη της βόσκησης των ζώων και χρησιμοποιούν το χώμα για την πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων και τα κορίτσια την ευθύνη της συγκομιδής της σοδειάς και την καθημερινή δουλειά στο σπίτι, και τα οποία χρησιμοποιούν το χώμα για τον καλλωπισμό τους. Χρώματα χρησιμοποιούνται για να ορίσουν τη θέση για τις τελετές, για να αποκρούσουν τις ασθένειες, για να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο, να συνδεθούν με την οικογένεια, με φυλή ή με ένα ζώο, και φυσικά μόλις πρόσφατα, για να εντυπωσιάσουν τους τουρίστες.

Η περιήγηση σ’ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι, θα περάσει από τις φυλές Ντόρσε, Κόνσο, Μπάννα, Τσαμάκο και θα φθάσει στην πόλη της Τζίνκα, τη φυλή Μούρσι και τις γυναίκες της που διακοσμούν το πρόσωπό τους, βάζοντας ένα πιάτο στα χείλη τους. Επίσης θα παρουσιαστούν εικόνες από τη φυλή Αρι, που είναι πιο προσαρμοσμένη στη σημερινή εποχή αλλά και την τελετή ενηλικίωσης ενός νεαρού Χάμμερ και πολλά ακόμη συναρπαστικά στιγμιότυπα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου