ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μονοπάτια συνάντησης

μονοπάτια-συνάντησης-142322

Ο Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας παρουσιάζει το ημερολόγιό του

ΗΑντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βόλου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ. ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου, διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.30 στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» εκδήλωση – αφιέρωμα στη διασκέδαση του 20ού αιώνα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Την παρουσίαση του Ημερολογίου 2016 του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας με τίτλο «Μονοπάτια συνάντησης». Τραγούδια του 20ού αιώνα από τη Δημοτική Χορωδία Σοφάδων και τη Χορωδία των Εκπαιδευτικών Μαγνησίας.

Σημαντική λαογραφική μελέτη αποτελεί το ημερολόγιο που εξέδωσε για 15η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας.

Το φετινό «Ημερολόγιο», με τίτλο «Μονοπάτια συνάντησης», έχει ως θέμα τις νεότερες μορφές διασκέδασης στον 20ό αιώνα, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στη μικρή επαρχιακή πόλη των Σοφάδων, (αλλά αναλογικά, και σ’ όλη την ελληνική επαρχία) κάτω από τις επιδράσεις των ευρωπαϊκών προτύπων αλλά και των επιρροών από την Ανατολή, ύστερα από την άφιξη των προσφύγων.

Την πρώτη ύλη για τη συγγραφή του «Ημερολογίου 2016» έδωσαν με μαρτυρίες και αφηγήσεις τους, καθώς και με πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό, άνθρωποι που έζησαν από κοντά τα αντίστοιχα επαγγέλματα κι έχουν βιώσει όλη την πορεία τους.

Το κείμενο έγραψε και φέτος η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Παπαλοπούλου – Τσέργα που είχε και την επιμέλειά του μαζί με την Εβη Σταφυλά, ενώ η παρουσίαση γίνεται με τη συμμετοχή του γραμματέα, Νίκου Τσιμπίδα, σε συνεργασία με τους δύο δήμους, Βόλου και Σοφάδων και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου