ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτική εκδρομή

εκπαιδευτική-εκδρομή-142332

Στο εντομολογικό μουσείο του Αθανάσιου Κουτρούμπα παιδιά του συλλόγου Θρακών

Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν τα παιδικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας στο μοναδικό στο είδος στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια εντομολογικό ιδιωτικό μουσείο. Το μουσείο είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα πιο οργανωμένα της Βαλκανικής. Είναι ευρέως γνωστό στον επιστημονικό κόσμο που ασχολείται με το αντικείμενο.

Η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα είδη. Σήμερα περιλαμβάνει 35.000 έντομα διαφόρων τάξεων, κυρίως, όμως, λεπιδόπτερων, που ανήκουν σε περισσότερα από 10.000 είδη, υποείδη και φυλές και έχουν ταξινομηθεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες της Στατιστικής Εντομολογίας.

Τα εκθέματα προέρχονται από πολλά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και από τις άλλες ηπείρους. Εχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια εξορμήσεων που ο ίδιος ο Δρ. Αθ. Κουτρούμπας έχει κατά καιρούς πραγματοποιήσει.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τα εκθέματα που παρουσιάζονται σε κατηγορίες κατά ήπειρο, τάξη εντόμων, οικογένεια, γένος και είδος, τα εκθέματα του Μουσείου. Ανάμεσά τους βρίσκονται σπάνια ή και μοναδικά δείγματα. Μεταξύ αυτών η Thysania Agrippina της Νοτίου Αμερικής, η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο, με άνοιγμα πτερών 37-40 εκατοστά.

«Πολλά συγχαρητήρια στον Dr. εντομολογίας Κουτρούμπα Αθανάσιο για τη μοναδική αυτή συλλογή του» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Μαλαμίδης, αναφερόμενος στην παραπάνω επίσκεψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου