ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οπερα στο Αχίλλειο

οπερα-στο-αχίλλειο-148507

Σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου παρουσιάζονται οι «Αλιείς Μαργαριταριών» του Μπιζέ

Με το αριστούργημα του Georges bizet «Αλιείς Μαργαριταριών», που θα παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 19:55 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, Κουμουνδούρου με Ιάσονος, συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» το οποίο συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης με διάφορες πόλεις χωρών σε έξι ηπείρους.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Ο Ζωρζ Μπιζέ γεννήθηκε το 1838 στη Γαλλία. Ακολούθησε σπουδές στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού και κέρδισε πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του Prix de Rome (1857). Αν και διακρίθηκε ως πιανίστας η μεγάλη του αγάπη ήταν η σύνθεση. Τα παρισινά λυρικά θέατρα όμως δε δέχονταν να φιλοξενήσουν εύκολα δημιουργίες νέων συνθετών. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην ασχολήθηκε με την ενορχήστρωση και μεταγραφή μουσικής άλλων πετυχημένων συνθετών της εποχής.

Τα πρώτα δύο έργα του που ανέβηκαν στη σκηνή ήταν οι Αλιείς Μαργαριταριών και η γλυκιά κόρη του Περθ. Δεν γνώρισαν όμως αρχικά μεγάλη επιτυχία. Η μουσική επένδυση του θεατρικού έργου του Αλφόνς Ντωντέ, η Αρλεζιάνα, αντίθετα έγινε αμέσως δημοφιλής. Το τελευταίο έργο που συνέθεσε υπήρξε και το πιο πετυχημένο. Πρόκειται για την Κάρμεν ένα από τα δημοφιλέστερα και συχνότερα έργα του διεθνούς δραματολογίου. Ανέβηκε το 1875. Η πρεμιέρα της παράστασης ήταν αποτυχημένη παρά τη μεταγενέστερη αναγνώριση της. Ο Μπιζέ πέθανε από καρδιακή προσβολή περίπου τρεις μήνες μετά την πρεμιέρα της παράστασης και δεν πρόλαβε να δει την πολύ πετυχημένη πορεία της και αναγνώριση του ταλέντου του.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο», τηλέφωνο 2421025363, Τοπάλη 14.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου