ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διατηρούν την παράδοση

διατηρούν-την-παράδοση-149667

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Μαγνησίας έκοψε την πίτα του

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πίτας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θρακιώτικα κάλαντα από το παιδικό χορευτικό, καθώς και μια μικρή αναβίωση του Χριστουγεννιάτικου εθίμου της Σουρβάς, ακολούθησε η κοπή της πίτας, με τις ευλογίες των πατέρων Βαρνάβα και Κωνσταντίνου, ακολούθησε ένα μικρό καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο, καθώς και χαιρετισμοί των επισήμων, ακολούθησε χορευτική παρουσίαση Θρακιώτικων χορών από τα παιδικά τμήματα του συλλόγου. «Θα πρέπει να συγχαρούμε τις δασκάλες του συλλόγου μας Μάντζιαρη Μαρία και Νικολίδου Αθηνά, για άλλη μια φορά για τη σπουδαία και συγκινητική προσπάθεια που καταβάλουν για να βγουν αυτές οι παρουσιάσεις των παιδιών» υπογραμμίζουν ο πρόεδρος Θωμάς Μαλαμίδης και τα μέλη του ΔΣ.

Ακολούθησε γλέντι για όλο τον κόσμο.

Μουσικοί παρέα ήταν ο Ζεράι Στέφανος με την γκάιντα, ο Χρυσόστομος με το ακορντεόν και ο δικός Απόστολος Κανδύλας με το νταούλι.

Τα νομίσματα στις πίτες, στην παιδική, ήταν ένα tablet, το οποίο κέρδισε ο Αγγελος Λιακόπουλος και για τους μεγάλους μια δωροεπιταγή αξίας 30 ευρώ προσφορά του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου