ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες στάσεις εργασίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

νέες-στάσεις-εργασίας-στο-μέγαρο-μουσ-152405

Την έναρξη νέας σειράς κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αρχής γενομένης από την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 οπότε και θα προχωρήσουν σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (από τις 10.00-13.00 και 18.00-21.00). Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν συγκεκριμένα: «Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρά την ανασφάλεια και το γεγονός ότι από τον Μάιο του 2015 συνεχίζουν να ζουν με πληρωμές “έναντι” της μισθοδοσίας τους, έφεραν σε πέρας με επαγγελματισμό τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλες τις αίθουσες αλλά και στο Παγοδρόμιο, ενώ σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων συνέρρευσαν στους χώρους του περισσότεροι από 50.000 θεατές και επισκέπτες».

Δυο εβδομάδες μετά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, και παρά τις διαβεβαιώσεις για άμεση λύση δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό, η μεγάλη δυσκολία στην τακτική καταβολή μισθοδοσίας αλλά και η γενικότερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον, τους οδήγησε στην λήψη απόφασης για νέες κινητοποιήσεις. Επισημαίνοντας πως, μετά την πρόσφατη παράταση, η θητεία του Δ.Σ του Οργανισμού λήγει οριστικά την 31η Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι απαιτούν τα δεδουλευμένα τους αλλά και την οριστική λύση «που θα διασφαλίζει όχι μόνο τις θέσεις εργασίας μας και το αύριο του Οργανισμού, αλλά κυρίως την ίδια και ακόμη καλύτερη ποιότητα λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών για το κοινό»

Aλλαγές στο πρόγραμμα

Λόγω των προγραμματισμένων στάσεων εργασίας, το πρόγραμμα του Μεγάρου για την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου διαμορφώνεται ως εξής: αναβάλλεται η εκδήλωση “Αραγε είχαν ατμοκίνητη αντλία οι Πτολεμαίοι;” (διάλεξη του καθηγητή Θεοδόση Π. Τάσιου) η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου στις 19.00. Επιπροσθέτως, μετατίθεται για τις 21.00 η έναρξη της προγραμματισμένης θεατρικής παράστασης ” Ο Γάμος του Φίγκαρο” ενώ ακυρώνεται η παράσταση “Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες”.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου