ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Σύλλογου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας

εκδηλώσεις-πολιτιστικού-σύλλογου-σο-179674

Ακολουθώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, χάρισε όμορφες γιορτινές στιγμές στα μέλη του και στους Βολιώτες φίλους του, με τις δύο εκδηλώσεις που οργάνωσε πρόσφατα σε κεντρικές αίθουσες του Βόλου.

Η πρώτη, με τίτλο «Σοφαδίτικα και Πηλιορείτικα Χριστούγεννα», οργανώθηκε και παρουσιάστηκε στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη, σε συνεργασία με τη Χ.Ε.Ν. Βόλου. Δύο φιλόλογοι, η πρόεδρος Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα εκ μέρους του Συλλόγου και η Δήμητρα Κουτούπη-Δημουλά εκ μέρους της Χ.Ε.Ν. παρουσίασαν – στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα – μ΄ έναν γλαφυρό, διαλογικό τρόπο παραδοσιακά έθιμα των Σοφάδων και του Πηλίου, που ξύπνησαν όμορφες μνήμες από το παρελθόν στους μεγαλύτερους και μάγεψαν τους νεότερους. Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και την Έρη Παπαεμμανουήλ που συνόδεψαν με κιθάρα και πιάνο η Πόλα Κρεμαλή και η Μαρίνα Διαμαντή αντίστοιχα.

Η δεύτερη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα μέλη των δύο τμημάτων του χορευτικού του Συλλόγου, παιδικού και ενηλίκων και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, όπου και φιλοξενείται το χορευτικό. Παρουσία και της Διευθύντριας του Σχολείου, Αγγέλας Γκέσκου, αλλά και των γονέων, μικροί και μεγάλοι «χορευτές», όλοι μαζί τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χόρεψαν Σοφαδίτικους χορούς και δοκίμασαν λιχουδιές που είχαν ετοιμάσει κυρίες του Συλλόγου και του χορευτικού. Στο τέλος, όλα τα μέλη του χορευτικού έφυγαν ευχαριστημένα, κρατώντας μικρά χειροποίητα δωράκια φτιαγμένα με μεράκι από γυναίκες του Διοικητικού Συμβουλίου. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση με έντονο άρωμα από τη ζεστασιά της παράδοσής μας.

Στον απόηχο των Γιορτών του Δωδεκαημέρου ο Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας θα παρουσιάσει το «Ημερολόγιό» του για το 2016, που φέτος έχει τον τίτλο «Μονοπάτια συνάντησης» και αναφέρεται στις νεότερες μορφές διασκέδασης, (καφενεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες κινηματογράφος).

Η παρουσίαση σε Σοφάδες και Βόλο, που τελεί υπό την αιγίδα των αντίστοιχων Δήμων, θα γίνει ως εξής: στους Σοφάδες την Κυριακή, 17/1/2016 και ώρα 11.30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σοφάδων, πλαισιωμένη από τη Δημοτική Χορωδία Σοφάδων. Στο Βόλο θα γίνει την Τετάρτη, 20/1/2016 και ώρα 7.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», με τη συνοδεία της Χορωδίας των Εκπ/κών Μαγνησίας και τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Σοφάδων.

Εξάλλου, το Σάββατο, 13/2/2016 και ώρα 8.30 μ.μ. ο Σύλλογος θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο κέντρο «Κ. Χ. 1948» (πρώην «Καναράκι»), στο Βόλο, κλείνοντας τις εορταστικές του εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου